26 Απρίλιος 2013, 10:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2014, 11:30

Μικρασιάτικοι αλευροκεφτέδες νηστίσιμοι

  • Μικρασιάτικοι αλευροκεφτέδες νηστίσιμοι

Στη Μικρασία ήταν το νηστίσιμο φαγητό, γνωστό σαν «ουν κεφτέ».

ΥΛΙΚΑ
  • 1 ποτήρι πλιγούρι
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι, τσιγαρισμένο με 3 κουταλιές σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ. πολτό ντομάτας
  • κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι
     
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε χλιαρό νερό. Το σουρώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι.
  2. Ζυμώνουμε τα υλικά και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος φουντουκιού.
  3. Τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου έχουμε βράσει το τσιγαρισμένο κρεμμύδι με τον ντοματιπολτό.
  4. Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.

Καλή όρεξη!