25 Απρίλιος 2013, 13:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:44

Μετά από 49 χρόνια ανοίγει το ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο!

  • Ίμβρος: Ελληνορθόδοξο δημοτικό σχολείο επαναλειτουργεί

Αγώνα δρόμου για να εξασφαλιστεί η εύρυθυμη λειτουργία του ελληνορθόδοξου δημοτικού σχολείου στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου, στο οποίο θα χτυπήσει κουδούνι έπειτα από 49 χρόνια δίνει το Υπουργείο Παιδείας.

Έπειτα από τη σχετική άδεια των τουρκικών αρχών το ελληνικό δημοτικό σχολείο των Αγίων Θεοδώρων στην Ίμβρο, χωριό όπου γεννήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα λειτουργήσει κανονικά την επόμενη χρονιά με τον Υπουργό Κ.Αρβανιτόπουλο να ενημέρωσε σχετικώς τη Βουλή.

Με έγγραφο που διαβίβασε σήμερα στο Κοινοβούλιο προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ Σπ. Λυκούδη ο κ. Αρβανιτόπουλος ενημερώνει πως έπειτα από σχετικό αίτημα του Αναπληρωτού Συντονιστή Διεύθυνσης Κωνσταντινούπολης, "το υπουργείο εκτιμώντας τη σημασία και την αναγκαιότητα της λειτουργίας του Ελληνορθόδοξου Δημοτικού Σχολείου στην Ίμβρο μεριμνά ήδη για τη στελέχωσή του με εκπαιδευτικό προσωπικό, προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρθυμη λειτουργία του για τη σχολική περίοδο 2013-2014". Κύκλοι του Υπουργείου αλλά και πολλών Ιμβριακών Σωματείων πάντως εκτιμούν ότι η λειτουργία του σχολείου θα δώσει κίνητρο ώστε να επιστρέψουν στο νησί τους δεκάδες οικογένειες Ελλήνων αλλά κυρίως να ζωντανέψει το νεανικό στοιχείο στο νησί.

Πηγή: parapolitika.gr