25 Απρίλιος 2013, 13:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:44

Οριστικά στη Β' Εθνική η ΑΕΚ

  • ΑΕΚ-ΡΟΜΑ: Απόψε στο ΟΑΚΑ στις 20.30

Η Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ απέρριψε την αίτηση της ΑΕΚ και έτσι οριστικά και αμετάκλητα η «Ένωση» υποβιβάζεται στη Football League.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ζητήσει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, προσδοκώντας στα τελευταία λεπτά να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη (σ.σ.: χρειάζονταν δύο γκολ) και να παραμείνουν στα μεγάλα σαλόνια.

Έτσι, η ΑΕΚ μηδενίζεται για το παιχνίδι με την Κομοτηνή, της αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το φετινό Πρωτάθλημα και δύο βαθμοί από το επόμενο.

Πλέον, το μπαλάκι περνά στους μετόχους, οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της ιστορικής ομάδας. Εάν, δηλαδή, θα δηλώσει συμμετοχή στη Football League ή εάν θα δηλώσει πτώχευση και θα πέσει στη Football 2.

Η ανακοίνωση

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της υπ' αριθμ.129/19-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ SUPER LEAGUE.

2. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά της υπ΄αριθμ.123/21-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ EΠΟ, της ΠΑΕ ΑΕΚ και του ποδοσφαιριστή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΙΔΗ.

3. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση του σωματείου ΑΕ ΧΡΥΣΟΥ κατά του υπ' αριθμ. 7/16-4-2013 πρακτικού της Επιτροπής Κανονισμών της ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ (ΔΣ 16-4-2013) και του σωματείου ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ.

4. Απορρίπτει ως απαράδεκτη, λόγω ελλείψεως παραβόλου, την έφεση του ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΓΑΡΜΠΗ-Μέλους ΔΣ ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- κατά της υπ΄ αριθμ. 38 /12-2-2013 απόφασης της ΠΕ/ EΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

5. Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του σωματείου ΑΟ ΠΑΞΩΝ κατά της υπ' αριθμ.226/2-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και του σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει κατ' ουσία την υπόθεση. Διατάσσει τον επανορισμό του αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών μεταξύ των ομάδων ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ και ΑΟ ΠΑΞΟΙ σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

6. Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του σωματείου ΑΠΟΚ ΒΕΛΟΥΧΙ κατά της υπ' αριθμ.727/17-4-2013 απόφασης της ΠΕ/ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ και του σωματείου ΑΟ ΑΓΡΑΦΩΝ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση κατά το κεφάλαιο αυτής που αναφέρεται στην πρώτη βάση της ενστάσεως. Διακρατεί και δικάζει κατά τούτο στην ουσία την υπόθεση. Δέχεται την ένσταση του σωματείου ΑΠΟΚ ΒΕΛΟΥΧΙ κατά την πρώτη βάση για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΟΥ του σωματείου ΑΟ ΑΓΡΑΦΩΝ στον μεταξύ τους αγώνα της 6-4-2013. Κατακυρώνει τον αγώνα ΑΠΟΚ ΒΕΛΟΥΧΙ – ΑΟ ΑΓΡΑΦΩΝ υπέρ του σωματείου ΑΠΟΚ ΒΕΛΟΥΧΙ με τέρματα και βαθμούς 3-0 και επιβάλλει στο σωμ. ΑΟ ΑΓΡΑΦΩΝ χρηματική ποινή τριακοσίων (300€) ευρώ.

7. Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του ΚΩΝ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους ΔΣ σωματείου ΑΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, κατά της υπ΄αριθμ.26/12-3-2013 απόφασης της ΠΕ/ ΕΠΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Αποφαίνεται ότι ο ΚΩΝ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 26 παρ.4 α΄ και γ΄ του Π.Κ./ΕΠΟ και επιβάλλει σ’ αυτόν απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο (2) μήνες και χρηματική ποινή διακοσίων (200€) ευρώ».

Πηγή: zougla.gr

Tags