24 Απρίλιος 2013, 11:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:44

Ντροπή: Σουηδική εταιρεία προσβάλλει την Κρήτη

  • Ντροπή: Σουηδική εταιρεία προσβάλλει την Κρήτη

Σε μια άθλια κατασυκοφάντηση της Κρήτης, προέβη σουηδική εταιρεία η οποία προτρέπει τους Σουηδούς να μην επισκεφτούν την Ελλάδα γιατί δε θα είναι χαρούμενα.

Η σουηδική επιχείρηση Liseberg που βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ τόσο στην ιστοσελίδα της, όσο και σε αφίσα της, προβάλει την εικόνα ενός αγοριού που κλαίει, ενώ δίπλα του είναι αναγεγραμμένη η εξής φράση: «Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να πάνε στην Κρήτη – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg». Αμεση ήταν η αντίδραση των ξενοδόχων του νησιού που απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στη Σουηδική πρεσβεία. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Προς:
Πρεσβεία της Σουηδίας
Κοινοποίηση:
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Τουρισμού

Αξιότιμε κύριε πρέσβη,

Με μεγάλη λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι το ψυχαγωγικό πάρκο Liseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας έχει αναρτήσει αφίσα γράφοντας: ¨Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να πάνε στην Κρήτη – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg¨.

Ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, εκπροσωπώντας τον σημαντικότερο προορισμό των Σουηδών, διαμαρτυρόμαστε για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου ψυχαγωγικού πάρκου και ζητάμε τη βοήθεια σας, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η δυσφήμιση. Είναι γνωστό ότι οι δεσμοί Ελλάδας Σουηδίας, και ιδιαίτερα της Κρήτης και του Νομού Χανίων είναι πολύ ισχυροί και σε καμία περίπτωση τέτοιες κακόβουλες ενέργειες δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο λαών.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας πάνω στο θέμα».

Πηγή: imerisia.gr