23 Απρίλιος 2013, 19:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:45

Νέα χαρτονομίσματα με άρωμα ελληνικής μυθολογίας

  • Νέα χαρτονομίσματα με άρωμα ελληνικής μυθολογίας

Με στόχο την πάταξη του μαύρου χρήματος και τη διακίνηση των πλαστών χαρτονομισμάτων κυκλοφορεί η ΕΚΤ νέα σειρά χαρτονομισμάτων.

Η Ευρώπη, η φοινικική πριγκίπισσα που έδωσε το όνομα της στην ήπειρο, θα αντικαταστήσει τα αρχιτεκτονικά έργα που παρουσιάζουν τα υδατογραφήματα των σημερινών χαρτονομισμάτων.

Τα νέα χαρτονομίσματα θα έχουν εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των παραχαρακτών, ενώ οπτικά δε θα διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτά που είναι ήδη στην κυκλοφορία.

Από το νέο 5εύρω που ήδη παρουσιάστηκε (θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα), μπορείς κανείς να διακρίνει μικρή αλλαγή στα χρώματα που είναι πιο έντονα, την αλλαγή γραμματοσειράς στον αριθμό «5», τον χάρτη της Ευρώπης που περιλαμβάνει πλέον την Κύπρο και την Μάλτα, το όνομα του νομίσματος το οποίο πλέον θα γράφεται (εκτός από λατινικούς και ελληνικούς χαρακτήρες) και με κυριλλικούς λόγω της Βουλγαρίας και η μορφή της Ευρώπης, από την οποία πήρε το όνομά της η Γηραιά Ήπειρος, στην ασημένια σήμανση.

Η νέα σειρά χαρτονομισμάτων με την ονομασία «Ευρώπη», θα τεθεί σταδιακά σε κυκλοφορία, με πρώτο το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ που θα κυκλοφορήσει στις Μαΐου.

Όταν όλα τα νέα χαρτονομίσματα θα έχουν κυκλοφορήσει, θα συνυπάρξουν για κάποιο καιρό με τα τωρινά, τα οποία κυκλοφόρησαν πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2002. Με τρόπο σταδιακό, κατόπιν, θα αποσυρθούν τα τωρινά χαρτονομίσματα.

Star.gr

Πηγή: madata.gr