23 Απρίλιος 2013, 16:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2014, 12:19

Ο Τέρενς Κουΐκ για την Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων

  • Ο Τέρενς Κουΐκ για την Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων

Ο Τέρενς Κουΐκ παρεβρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Αρμενίων και μίλησε για την επιτακτική ανάγκη των Τούρκων να αναγνωρίσουν τις Γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων.

Στην πολιτική εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915, παραβρέθηκε την Κυριακή το πρωί (21/4/2013) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Τέρενς Κουίκ.

Η εκδήλωση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και τελείωσε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Πρόσφατα βρέθηκα στο Ερεβάν και εναπόθεσα εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο εκεί μνημείο της Γενοκτονίας που κρατά άσβεστη τη φλόγα της μνήμης για τις θηριωδίες των Τούρκων σε βάρος των Αρμενίων.

Σήμερα, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, βρέθηκα κοντά στους αδερφούς μας τους Αρμένιους, με τους οποίους μας συνδέουν ιστορικά και όχι μόνο, πολλά κοινά σημεία. Και πάνω απ’ όλα το γιαταγάνι του Τούρκου που έπεσε βαρύ επάνω στους Αρμένιους, αλλά και στους Πόντιους, αλλά και στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπως αργότερα με πιο σύγχρονα όπλα στους Κωνσταντινοπολίτες και μετά στους Κύπριους. Για να μην ξεχνάμε και τις μεθοδεύσεις στην Ίμβρο και τη Τένεδο, αλλά και τις σφαγές των Κούρδων.

Παρακολούθησα με πολλή προσοχή το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην εκδήλωση. Είναι σαφές ότι τα καραβάνια των ξεριζωμένων Αρμενίων στην έρημο προς τη Συρία δεν περίμεναν κάποια… λεωφορεία για να τους παραλάβουν, όπως ακριβώς δεν περίμεναν και οι Μικρασιάτες Έλληνες τα πλοία στο λιμάνι της Σμύρνης, όπου σύμφωνα με ορισμένες σύγχρονες «γραφίδες», συνωστίζονταν στην προκυμαία.

Η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, όπως και των Ποντίων, παραδεχόμενη ταυτόχρονα και όλο το αίμα που έχει προκαλέσει σκορπώντας νεκρούς και πόνο.

Εμείς οι Ανεξάρτητοι Ελλήνες, σε αυτά τα ζητήματα έναντι της Τουρκίας είμαστε σαφείς, κατηγορηματικοί και ανυποχώρητοι. Και βεβαίως εμείς οι Ανεξάρτητοι Ελλήνες στεφάνι στον Κεμάλ Ατατούρκ δεν καταθέτουμε όπως κάποιοι Έλληνες πολιτικοί που ασκούν διπλωματία με ζεϊμπεκιές στα πόδια των Τούρκων ομολόγων τους».

Πηγή: olympia.gr