23 Απρίλιος 2013, 15:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:45

Έλληνες μαθητές σχεδιάζουν για την Google!

  • Έλληνες μαθητές σχεδιάζουν για την Google!

Tο "Doodle 4 Google" είναι ένας διαγωνισμός που διεξάγει η Google καλώντας όλους τους μαθητές ελληνικών σχολείων να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να επανασχεδιάσουν το λογότυπό της. Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google που εμφανίζονται στην αρχική της σελίδα. Και η google ζήτησε από τα ελληνόπουλα να αναδείξουν την καλλιτεχνική τους διάθεση σχεδιάζοντας ένα νέο λογότυπο για την εταιρία με θέμα "Η Ελλάδα μου"! Ένας τυχερός μαθητής θα δει το έργο του να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της Google (www.google.gr), την οποία βλέπουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε ημέρα και θα κερδίσει επιπλέον δώρα. Τα επίπεδα του διαγωνισμού είναι 3 με κριτές που αξιολογούν & βαθμολογούν την κάθε συμμετοχή με τα εξής κριτήρια:

Kαλλιτεχνική αξία – ζωγραφικές δεξιότητες και χρήση χρώματος

Δημιουργικότητα και πρωτοτυπία – λαμβάνοντας υπόψη την αναπαράσταση του θέματος του Διαγωνισμού «Η Ελλάδα μου» και την χρήση του λογοτύπου της Google, καθώς και τη μοναδική και καινοτόμο προσέγγιση του Doodle.

Μετάδοση του θέματος του Διαγωνισμού τόσο στο σχέδιο όσο και στην υποστηρικτική δήλωση – πόσο καλά εξηγεί ο Συμμετέχων τι αντιπροσωπεύει το «Η Ελλάδα μου» στην υποστηρικτική δήλωση και στο σχέδιο.

Από όλες τις συμμετοχές έχουν ήδη επιλεγεί, από την ελληνική κριτική επιτροπή (μέλη της οποίας είναι και οι γνωστοί ηθοποιοί Μαρία Καβογιάννη & Βασίλης Χαραλαμπόπουλος), οι 60 ζωγραφιές που ξεχώρισαν. Ενώ μέχρι 7 τις Μαϊου οι ζωγραφιές "εκτίθενται" διαδικτυακά προς ψηφοφορία. Οι 4 που θα ξεχωρίσουν (1 ανά κατηγορία) θα κριθούν και πάλι από την επιτροπή για να αναδειχθεί ο "Εθνικός Νικητής" και νικητής του διαγωνισμού, ο οποίος θα  πάρει τον "τίτλο" του, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 13 Μαϊου στην Αθήνα!

Ακολουθεί βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Tags