23 Απρίλιος 2013, 10:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2014, 19:09

Νηστίσιμοι κοφτάδες. Ποντιακοί ντολμάδες με κιμά σόγιας

  • Νηστίσιμοι κοφτάδες. Ποντιακοί ντολμάδες με κιμά σόγιας

Κοφτάδες ονομάζονται οι ποντιακοί ντολμάδες που γίνονται με μαυρολάχανα και κιμά. Για να τους απολαύσετε κατά τη διάρκεια της νηστείας, και όχι μόνο, σας τους παρουσιάζουμε σε παραλλαγή.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μαύρα λάχανα (λαχανίδες – πωλούνται στις λαϊκές αγορές σε φύλλα)
  • 1 φλ. κιμά σόγιας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι νερού ρύζι γλασέ
  • ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε τη σόγια σε νερό να φουσκώσει για 3-4 ώρες.
  2. Στη συνέχεια την σουρώνουμε και την στίβουμε καλά. Θα την χρησιμοποιήσουμε ακριβώς όπως τον κιμά.
  3. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, όλα μαζί.
  4. Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα του λάχανου και τυλίγουμε ντολμάδες.
  5. Τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν.
  6. Σιγοβράζουμε για 45΄ περίπου.

Καλή σας όρεξη.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr