22 Απρίλιος 2013, 13:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:45

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε αστυνομικό τμήμα

  • Έκοψαν το ρεύμα σε σχολεία της Ξάνθης

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε αστυνομικό τμήμα του Έβρου λόγω… οφειλών την ώρα που τα κρατητήρια, ήταν γεμάτα κρατούμενους!

Πρόκειται για το αστυνομικό τμήμα Φερών από το οποίο πριν από 40 ημέρες είχε γίνει ομαδική απόδραση.

Το κτίριο του τμήματος δεν έχει παραληφθεί επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ. κι έτσι ως οφειλέτης στην Επιχείρηση εμφανίζεται ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο, το οποίο ηλεκτροδοτείται με εργολαβικό ρεύμα. Η διακοπή σήμανε συναγερμό και αμέσως κινητοποιήθηκε η ηγεσία της Αστυνομίας που μεσολάβησε για να γίνει διακανονισμός για την αποπληρωμή της οφειλής, ώστε να αποκατασταθεί η αναγκαία παροχή ρεύματος. Ευτυχώς, η διακοπή κράτησε μόνο λίγες ώρες και δεν συνέβησαν παρατράγουδα.

Στις 10 Μαρτίου, επτά αλλοδαποί κρατούμενοι είχαν κόψει τα κάγκελα από το παράθυρο των κρατητηρίων, είχαν βγει στον προαύλιο χώρο, και εξαφανίστηκαν πηδώντας την περίφραξη και του κτιρίου. Τρεις από τους δραπέτες που κρατούνταν για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και ένας για ναρκωτικά συνελήφθησαν την επομένη στην Τουρκία και άλλοι δύο σε παρέβρια περιοχή του ελληνικού εδάφους. Οι άλλοι δυο, παραμένουν άφαντοι.

Για την απόδραση είχαν τεθεί τότε σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις σκοποί, ο δεσμοφύλακας, ο αστυνόμος Β΄ που ήταν υπεύθυνος κρατητηρίων και ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος, ενώ η Ε.Δ.Ε. που διατάχθηκε σε βάρος τους βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Πηγή: protothema.gr