22 Απρίλιος 2013, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:45

Ανοιξιάτικες βροχές για το διήμερο. Δείτε που θα βρέξει

  • Συννεφιά και ψιλόβροχο σε Ελλάδα και Πόντο

Ανοιξιάτικες βροχές για σήμερα και αύριο, με υψηλές θερμοκρασίες.

Αττική

Δευτέρα 22/04
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις στο λεκανοπέδιο, που αργότερα και μέσα στην ημέρα θα αυξηθούν πρόσκαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειο-ανατολικές και νοτιο-ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς (υγρασία 25-55%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 14-23 ή και 24οC.

Τρίτη 23/04
Γενικά συννεφιασμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού, με ενδιάμεσα διαστήματα μερικής ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειο-ανατολικές διευθύνσεις 2-3Bf (υγρασία 30-70%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 14-25οC.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Για σήμερα Δευτέρα νεφώσεις με τοπικές πρόσκαιρες βροχές ως το απόγευμα (μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως) στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειο-ανατολικές κυρίως διευθύνσεις 3-5Bf στο Αιγαίο και από μεταβλητές διευθύνσεις 3-6Bf στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 3-25οC.

Για την Τρίτη νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές (μπόρες), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αλλά και αρκετά διαστήματα με ήλιο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες βορειο-ανατολικές διευθύνσεις 4-6Bf στο Αιγαίο, από ανατολικές βορειο-ανατολικές διευθύνσεις 3-4Bf στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 5-26οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr