22 Απρίλιος 2013, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:45

Ο βομβιστής της Βοστώνης και η κομμένη γλώσσα

  • Ο βομβιστής της Βοστώνης και η κομμένη γλώσσα

Ο 19χρονος τσετσένος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη σύλληψή του σε νοσοκομείο της Βοστώνης, ενδέχεται να μην ξαναμιλήσει ποτέ αφού αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και τη γλώσσα.

Για την ώρα απαντά γραπτώς σε ερωτήσεις που δέχεται από τις Αρχές. Η κατάσταση της υγείας του νεαρού, δεν του επιτρέπει να γράφει γρήγορα, αλλά με δυσκολία, μεταδίδει το δίκτυο ABC.

Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, το ABC υποστηρίζει πως ο ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης  που κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, μεταξύ τους και ένα 8χρονο αγόρι, δέχεται ερωτήσεις αναφορικά με πιθανή εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση που συντάραξε όλο τον πλανήτη, αλλά και για βόμβες που δεν εξερράγησαν.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις απαντήσεις του 19χρονου Τσαρνάεφ, δεν υπάρχουν για την ώρα. Γερουσιαστής των ΗΠΑ,  είπε πως ο Τσαρνάεφ δέχτηκε σφαίρα στο λαιμό, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά του να μιλήσει με τους ανακριτές.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστώνη δεν αναφέρθηκαν στο αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος του Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Διευκρίνισαν ωστόσο πως δεν θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο.

Το χρονικό της σύλληψης
Την πληροφορία που έδωσε στο FBI ένας κάτοικος της Βοστώνης όταν είδε ίχνη αίματος έξω από την αυλή ενός σπιτιού οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 19χρονου Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Οπως ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Προκόπιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης ο 19χρονος βομβιστής εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην πρύμνη ενός σκάφους, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστώνης.

Ο νεαρός είχε αυτοτραυματιστεί πιθανόν για να βάλει τέλος στη ζωή του και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης εξαιτίας αιμορραγίας, δήλωσε η κρατική αστυνομία.