21 Απρίλιος 2013, 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 15:27

Χτάποδι με πιπεριές

  • Χτάποδι με πιπεριές

Χταπόδι με πιπεριές, ένας νηστίσιμος και νοστιμότατος κρασομεζές.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • τοματοχυμό
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 6 πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι κόκκινο, κανέλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και ροδίζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί.
  3. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, τις ντομάτες, λίγη ζάχαρη, αλάτι, κόκκινο πιπέρι για να γίνει όσο καυτερό το θέλουμε, την κανέλλα, το σκόρδο και το μαϊντανό.
  4. Προσθέτουμε και το βρασμένο χταπόδι κι αφήνουμε να βράσει για 10΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Καλή σας όρεξη!