21 Απρίλιος 2013, 09:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:45

Ρύθμιση σκούπα για να πάρουμε την επόμενη δόση

  • Αντιρατσιστικό: Πόντιοι, Μικρασιάτες και Αρμένιοι στέλνουν επιστολή στους βουλευτές

Ρύθμιση σκούπα, θα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να πάρει η κυβέρνηση την επόμενη δόση.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Mega, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η ρύθμιση αυτή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη αφού πρέπει να ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, αφού η Βουλή κελίνει μετά για το Πάσχα.

Στόχος είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να μεταβεί στο Eurogroup στις 13 Μαίου με ψηφισμένα όλα τα προαπαιτούμενα.

Τι θα περιλαμβάνει η ρύθμιση "σκούπα"
Η ρύθμιση θα περιλαμβάνει το θέμα των απολύσεων από το Δημόσιο αλλά και τον κανόνα 1 προς 1, δηλαδή για κάθε απόλυση επίορκου υπαλλήλου μία πρόσληψη με αξιοκρατικά κριτήρια.

Επίσης στη ρύθμιση θα περιλαμβάνεται το θέμα της συνέχισης της είσπραξης του λεγόμενου χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και για το 2013, το οποίο θα είναι μειωμένο κατά 15% και την υιοθέτηση του νέου φόρου ακινήτων από το 2014.

Επιπλέον, τις ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, με τη δυνατότητα να εξοφληθούν σε 48 δόσεις, αλλά και στο θέμα της επέκτασης των ελεύθερων επαγγελμάτων με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές καθώς και ο ΦΠΑ στην εστίαση.