20 Απρίλιος 2013, 16:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:46

Αύριο ο 8ος διεθνής μαραθώνιος στην Θεσσαλονίκη

  • Αύριο ο 8ος διεθνής μαραθώνιος στην Θεσσαλονίκη

Αύριο, 21 Απριλίου 2013, θα πραγματοποιηθεί ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, το μεγαλύτερο και μαζικότερο αθλητικό γεγονός της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Εκτός από Μαραθώνιο, το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10 & 5χλμ, καθώς και αγώνα δρόμου 1.000μ. μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης αποτελεί η εκδήλωση αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου, καθώς και η πραγματοποίηση της έκθεσης Alexander the Great Marathon EXPO.

Οι δρομείς για τα θύματα της Βοστώνης

Οι δρομείς θα τρέξουν φορώντας βραχιολάκια και ένα αυτοκόλλητο με ένα γιατί, για τα θύματα των επιθέσεων στη Βοστώνη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε όλη τη διαδρομή. Η διαδρομή των 42 χιλ. έχει σημείο εκκίνησης την Παλιά Πέλλα και

κατάληξη το Λ.Πύργο. Από τις 7:45 το πρωί και μέχρι τις 9:10 η κίνηση των οχημάτων από Γιαννιτσά προς Χαλκηδόνα και το αντίστροφο θα διακοπεί στα φανάρια της Πέλλας. Η πρόσβαση στη Χαλκηδόνα θα πραγματοποιείται τις ώρες αυτές μέσω Αλεξάνδρειας είτε μέσω Ραχώνας- Κουφαλίων, είτε Μικρού Μοναστηρίου.

Η διαδρομή των 10 χιλ. έχει αφετηρία το δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και τα 5 χιλ. την κεντρική πλατεία
Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

Έκκληση απευθύνει η τροχαία στους ιδιοκτήτες οχημάτων να τα απομακρύνουν αύριο το πρωί από την οδό Μοναστηρίου, από το ύψος της ΕΚΟ μέχρι την Γιαννιτσών και στην δυτική είσοδο από τις οδούς Κουντουριώτου, Σαλαμίνος και Λεωφόρου Νίκης.

Γερανός της τροχαίας θα απομακρύνει όλα τα υπόλοιπα σταθμευμένα οχήματα που θα βρίσκονται στα συγκεκριμένα σημεία.

Η ανακοίνωση της τροχαίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή τους και την ασφάλεια των δρομέων, από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση και από ώρα 08.00΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:

- Στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα (σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος).

- Από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νικη) και στις παρακάτω οδούς : Λεωφόρο Κ. Καραμανλή - Ιωνίας (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη), Νέα Μοναστηρίου (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας), Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας), Γιαννιτσών, από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δάφνης και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Δάφνης, από την συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών μέχρι τη συμβολή της με την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στη Νέα Δυτική Είσοδο, από τη συμβολή της με την οδό Δάφνης μέχρι την συμβολή της με την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, στην οδό Παλαιού Σταθμού, από την Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την συμβολή της με την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Ν. Κουντουριώτου, καθ΄ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής και στην Λεωφόρο Νίκης, από την συμβολή της με την Ι. Δραγούμη μέχρι την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου και καθ? όλο το πλάτος αυτής.

- Επίσης από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση και από ώρα 05.00΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων στην Λεωφόρο Νίκης, από την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τον Λευκό Πύργο και καθ? όλο το πλάτος αυτής. Από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση καθώς και η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων στην οδό Βασ. Γεωργίου, από τον Λευκό Πύργο μέχρι την Γ΄ Σεπτεμβρίου και καθ? όλο το πλάτος αυτής.

- Από ώρα 06.00΄ θα απαγορευθεί η στάθμευση όλων των οχημάτων, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται, καθώς και από ώρα 10.00΄ η κυκλοφορία και στάση αυτών στην οδό 28ης Οκτωβρίου (Δήμου Αμπελοκήπων) από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου και στα δύο ρεύματα πορείας. Από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση και από ώρα 10.00΄ και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο, η κυκλοφορία και η στάση αυτών, στη Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων και Μενεμένης), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Θ. Χατζίκου, από την Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνωνος και στην οδό Αγαμέμνωνος (Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου), καθ? όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

- Ακόμη από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση όλων των οχημάτων, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται, και από ώρα 10.00΄ η κυκλοφορία και η στάση αυτών, στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, από την πλατεία του Δήμου Αμπελοκήπων μέχρι την οδό Φιλιππουπόλεως και καθ? όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Φιλιππουπόλεως, από την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ελευθερίας και καθ? όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Ελευθερίας, από την οδό Φιλιππουπόλεως μέχρι την οδό Αμπελώνων και καθ? όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Αμπελώνων, από την οδό Ελευθερίας μέχρι την οδό Αγίων Πάντων και καθ? όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Αγίων Πάντων, από την οδό Αμπελώνων μέχρι την οδό Μοναστηρίου (κάθετη διέλευση) και καθ? όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Πορροϊων, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Γιαννιτσών και καθ? όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Γιαννιτσών, από την οδό Αγ. Πάντων μέχρι την οδό Βουτυρά Σταύρου και καθ? όλο το πλάτος αυτής και στην οδό Βουτυρά Σταύρου, καθ? όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

- Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

- Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου την 16.00΄ ώρα.