20 Απρίλιος 2013, 12:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:46

ΓΣΕΒΕΕ: Όχι στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

  • Ικανοποιημένοι οι έμποροι για το «Ποτέ την Κυριακή» ανοιχτά καταστήματα

H κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά τόσο τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων της αγοράς και των εργαζομένων, όσο και τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας κλίματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (Ιανουάριος 2013), σύμφωνα με την οποία οι έμποροι σε συντριπτικά ποσοστά (85%) αποδοκιμάζουν το ενδεχόμενο ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ με αφορμή τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση του υπουργείου να καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου, με το οποίο θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «μια τέτοια ρύθμιση δε θα έχει καμιά θετική επίδραση, ούτε στην αγορά (ζήτηση), ούτε και στην απασχόληση, ούτε στην κοινωνία γενικότερα. Το Υπουργείο Ανάπτυξης εμμένει στην επιλεκτική προώθηση αιτημάτων θεσμικών και μη θεσμικών συνομιλητών του, εκπρόσωποι των οποίων έχουν αναλάβει εσχάτως ρόλους εμπειρογνωμόνων και εντεταλμένων συμβούλων, συνεπικουρώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου».

Αναφέρεται επίσης στην πρόταση των μκρομεσαίων και των εμπόρων, που υποστηρίζει πως πρέπει να αξιοποιηθεί και είναι η εξής:

α) η σύνδεση των Συνεταιριστικών Τραπεζών με τις τοπικές οικονομίες, β) η εμπειρία και οι δυνατότητες άντλησης κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και γ) η συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στην υλοποίηση του προγράμματος Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, άνω των 2 δισ. ευρώ που αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πηγή: newsbomb.gr