19 Απρίλιος 2013, 17:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Οκτώβριος 2014, 10:55

Δράσεις φροντίδας του Μνημείου για την Γενοκτονία των Ποντίων στην Καστοριά

  • Δράσεις φροντίδας του Μνημείου για την Γενοκτονία των Ποντίων στην Καστοριά

Τα μέλη της Οργάνωσης Ποντίων Νομού Καστοριάς το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 συμμετείχαν στην περιποίηση και καθαριότητα του ποντιακού μνημείου, αφιερωμένο στην Γενοκτονία των Ποντίων, στο πάρκο Ολυμπιακής φλόγας στην Καστοριά. Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Λίγα λόγια για το μνημείο:

Στην πανέμορφη Καστοριά, στην είσοδο της πόλης, βρίσκεται ένα Μνημείο αφιερωμένο στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι ένα σύνθετο Μνημείο γιατί αποτελείται από δύο μέρη. Το ένα είναι μια προτομή του Νίκου Καπετανίδη που στο κάτω μέρος του υπάρχει σκαλισμένο το έμβλημα του Ποντιακού Ελληνισμού, χάρτης του Πόντου και ένα ωραίο πατριωτικό ποίημα από την Εύξεινο Λέσχη Καστοριάς. Ενώ τo άλλο ανεξάρτητο τμήμα του Μνημείου είναι ένας ανάγλυφος πίνακας, ο οποίος παρουσιάζει σκηνές από την διαχρονική, ένδοξη αλλά και δραματική, ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, από την Παναγία Σουμελα μέχρι τον μεγάλο ξεριζωμό.

Το Μνημείο τοποθετήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2001 και τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Ακολουθούν φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου

Gallery