19 Απρίλιος 2013, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:46

Κίνα: Έντονο ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

  • Κίνα: Έντονο ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η κινεζική εταιρεία Ηutchinson επανέρχεται δυναμικά στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διασφαλίσει προνομιακή θέση στο λιμάνι της.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι Κινέζοι έχουν πλησιάσει και πάλι την ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας να πληροφορηθούν πότε και πώς θα προχωρήσει η αποκρατικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Άλλωστε, κινεζικός κολοσσός, το καλοκαίρι του 2008, είχε φθάσει μια ανάσα πριν αναλάβει τη διαχείρση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατ' αρχήν δεν έδειξαν να ενθουσιάζονται από την προοπτική της συνένωσης όλων των υπό πώληση λιμένων υπό μία Ανώνυμη Εταιρία, στην οποία θα μπορούν να αποκτήσουν συμμετοχή όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Όμως, μετά από εξηγήσεις που τους δόθηκαν, σχετικά με το διακριτό αυτής της συμμετοχής, ανά περίπτωση, το ενδιαφέρον τους αναθερμάνθηκε και τώρα πιέζουν προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Πότε τοποθετούνται χρονικά αυτές; Το πιθανότερο νωρίς το ερχόμενο φθινόπωρο, με πρωθυπουργική εντολή προς το ΤΑΙΠΕΔ. Ήδη, η σχετική προεργασία έχει ξεκινήσει και είναι πια πιθανό, πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, οι Κινέζοι να έχουν μπει και στον ΟΛΘ.

Πηγή: voria.gr