18 Απρίλιος 2013, 19:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:46

Παπαγεωργόπουλος: Θέλουμε όργανα για να γυμναστούμε

  • Παπαγεωργόπουλος: Θέλουμε όργανα για να γυμναστούμε

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ζητάει όργανα γυμναστικής για να γυμνάζονται οι κρατούμενοι στις φυλακές Διαβατών γιατί η γυναστική είναι μία διέξοδος στη φυλακή όπως γράφει.

Ολόκληρο το κείμενο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου:

«Η φυλακή είναι γεμάτη από νέους ανθρώπους. Παλικάρια που θέλουν κάπου να διοχετεύσουν την ενεργητικότητά τους. Μια λύση, μια διέξοδος είναι η άσκηση με βάρη. Γυμνάζεσαι, κουράζεσαι, ξεχνιέσαι….

Πήγα και εγώ τις προάλλες να κάνω λίγα βάρη, να θυμηθώ τα νιάτα μου. Τα βάρη της φυλακής είναι τακτοποιημένα σε μια γωνιά της «αυλής» σε ένα χώρο που οι γυμναζόμενοι κρατούν πάντα καθαρό.

Έσκυψα να σηκώσω ένα. Η «μπάρα» από ξύλο! Τα «βάρη» πλαστικά μπουκάλια γεμάτα άμμο και νερό, δεμένα με λωρίδες από κουβέρτες επάνω στην ξύλινη μπάρα!

Τραγική η κατάσταση, αλλά αν έχεις όρεξη δεν σε σταματά τίποτε. Δίπλα μου τα βάρη ανεβοκατέβαιναν….

Θα παρακαλέσω λοιπόν την Κούλα την Γιαννακίδου, την παλιά μου συναθλήτρια –μεγαλύτερος στην ηλικία εγώ, μικρότερη αυτή- που είναι σήμερα Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού να μας στείλει εδώ στα Διαβατά 2-3 μπάρες μεγάλες και 3-4 μικρές με τα ανάλογα βάρη, να δώσουμε διέξοδο στην ενέργεια που μας περισσεύει !…

Θέλουμε να γυμναστούμε….»

Πηγή: madata.gr