18 Απρίλιος 2013, 14:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:46

Παρουσία των ΜΑΤ η απολογία της ΑΕΚ

  • Παρουσία των ΜΑΤ η απολογία της ΑΕΚ

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων απολογείται στη 1.00 μ.μ. η ΑΕΚ ενώπιον της Πιεθαρχικής Επιτροπής της Superleague.
Λίγο πριν από τις 12.00 στα γραφεία της διοργανώτριας βρίσκονταν τρεις κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικοί, η οποίοι δεν επιτρέπουν σε κανέναν πλην των δημοσιογράφων και των άμεσα εμπλεκόμενων στην υπόθεση να πλησιάσουν.

Περίπου στις 12.30 έφτασε και τέταρτη κλούβα των ΜΑΤ ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκαν και περίπου 20 οπαδοί της Ένωσης.

O επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ δεν επιτρέπει σε μικρομετόχους να μπουν στα γραφεία καθώς όπως αναφέρει κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται με απόφαση του προέδρου της Επιτροπής.

Λίγο μετά τη 1.00 μ.μ. έφτασαν στα γραφεία, ο νομικός της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου και ο προπονητής της Ένωσης Τραϊανός Δέλλας ενώ περισσότεροι από 400 είναι οι οποαδοί που φωνάζουν συνεχώς συνθήματα υπέρ της ΑΕΚ.

Στις 1.30 μ.μ., οι οποαδοί φτάνουν τους 600 ενώ δεν έχει αρχίσει η συνεδρίαση.

Με 45λεπτη καθυστέρηση, η συνεδρίαση είναι έτοιμη να αρχίσει.

Υπόμνημα της ΠΑΕ Πανθρακικός κατέθεσε η ΑΕΚ με την έναρξη της διαδικασίας.

O Χάρης Γρηγορίου ζήτησε να παραστούν στη σημερινή εκδίκαση ο Τριτσώνης και οι βοηθοί του προκειμένου να καταθέσουν αλλά δεν πήρε απάντηση στο αίτημα. Ο κ. Γρηγορίου τόνισε: «Έχω ζητήσει να κληθούν ο παρατηρητής και ο αστυνομικός διευθυντής του αγώνα, δεν υπήρξε ανταπόκριση και μου ειπώθηκε πως απαγορεύονται τέτοιες προσκλήσεις. Η Επιτροπή Εφέσεων καλεί πάντα παρατηρητές και Αστυνομία. Υπάρχει μεν η έκθεση του παρατηρητή που είναι υπέρ της ΑΕΚ, αλλά θα έπρεπε να είναι εδώ και να διευκρινίσει τα πράγματα και τα γεγονότα. Το ίδιο και η Αστυνομία» H απάντηση του πρόεδρου της Επιτροπής; «Είναι πάγια η θέση μας να μην καλούμε παρατηρητές να καταθέσουν».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας, υποστήριξε ότι «ο Πανθρακικός δεχόταν να βγει στο γήπεδο. Η αστυνομία έδωσε επίσης τη συγκατάθεσή της να συνεχιστεί ο αγώνας. Ο Τριτσώνης ήταν με ένα τηλέφωνο στο χέρι! Αφού μίλησε, μας είπε ότι διακόπτεται οριστικά χωρίς κανέλα λόγο. Με ποιον μιλούσε ο Τριτσώνης και του έδωσε εντολή να το διακόψει; Βρέθηκα στην πρωτόγνωρη κατάσταση να διαπραγματεύομαι με τον διαιτητή. Πήγα την πρώτη φορά στα αποδυτήρια και αυτός μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ο Πανθρακικός δεν δέχεται να συνεχιστεί το ματς. Αμέσως πήγα στους ανθρώπους του Πανθρακικού και προς τιμήν τους, όλοι τους και ο πρόεδρος μου είπαν ότι συναινούν να συνεχιστεί το ματς. Το ίδιο μου είπε και ο Αστυνομικός Διευθυντής ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μπήκα στον διαιτητή ξανά με όλα αυτά τα στοιχεία. Αλλά και πάλι ήταν αρνητικός. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ένα ματς αποτελείται από πέντε στοιχεία. Τις δύο ομάδες, τον διαιτητή, τους παρατηρητές και την Αστυνομία. Από τα πέντε τα τέσσερα συμφωνούσαν να συνεχιστεί το ματς και το ένα μόνο έλεγε όχι. Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Το ίδιο θα έλεγα και αν είχε συμβεί και σε άλλη ομάδα, πολύ περισσότερο στην ΑΕΚ που έπαιξα χρόνια. Έχω να εκφράσω κάποιες απορίες. Γιατί μιλούσε ο διαιτητής συνεχώς με το κινητό, ποιος του έδωσε εντολή αν του έδωσε εντολή, γιατί δεν συμμερίστηκε την άποψη των ομάδων, των παρατηρητών και της Αστυνομίας και έκρινε μόνος του; Η ΑΕΚ ζητά μόνο ισονομία, όχι χάρες. Ο διαιτητής δεν μου απαντούσε τίποτε σε ότι και αν του έλεγα. Ήταν ανέκφραστος παρά τις πιέσεις»"».

Ο νομικός της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου υποστηρίζει: «Ο Τριτσώνης συσκέφθηκε μόνο με το τηλέφωνό του και με εκείνους που του έδωσαν εντολές».

Πηγή: pamesports.gr

Tags