17 Απρίλιος 2013, 15:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:47

Η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα της Αγγελικής στη δίκη της Marfin

  • Δύο συλλήψεις για τη δολοφονική επίθεση στην Marfin

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση στη δίκη που άρχισε σήμερα Τετάρτη, των τεσσάρων στελεχών της Marfin στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για το θάνατο των τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της Σταδίου, στις 5 Μαΐου του 2010. 

Οι τέσσερις κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκληματικές βλάβες, για τους τρεις εργαζόμενους Επαμεινώνδα Τσακάλη, Παρασκευή Ζούλια και Αγγελική Παπαθανασοπούλου.

Κατηγορούμενοι είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφάλειας του κτιρίου, Εμμανουήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια, Αναστασία Κούκου.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση των γονέων της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της εγκύου που βρήκε τραγικό θάνατο τον Μάιο του 2010. Ωστόσο διακόπηκε για λίγο λόγω αδιαθεσίας μιας εκ των κατηγορουμένων.

Η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα της αδικοχαμένης εγκύου

Συγκλονίζουν τα αναπάντητα ερωτήματα του πατέρα της αδικοχαμένης εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, ο οποίος κατέθεσε σήμερα το πρωί στη δίκη για την φονική πυρκαγιά στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin της οδού Σταδίου. 

Ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος στάθηκε στην έλλειψη τήρησης των στοιχειωδών κανόνων ασφαλούς λειτουργίας της τράπεζας.

«Δεν έπρεπε να υπάρχουν έξοδοι κινδύνου; Καλύτερα τζάμια σε μια τράπεζα που ήταν συνεχώς στόχος; Δεν έπρεπε να παραμείνει κλειστή η τράπεζα μια μέρα που στο κέντρο είχαν κλείσει ακόμα και τα περίπτερα;» αναρωτήθηκε ο πατέρας της 32χρονης και συνέχισε: 

«Το κατάστημα έπρεπε να είχε θωρακιστεί καθώς τα τζάμια είχαν σπάσει κατ' επανάληψη και παρόλα αυτά δεν τα αντικατέστησαν με τζάμια ασφαλείας. Μας λένε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά το προσωπικό και η κόρη μου θα είχαν σωθεί αν υπήρχε έστω μια έξοδο κινδύνου για να φτάσουν στην ταράτσα. Η κόρη μου ήταν 32 χρόνων και ρούφαγε τη ζωή. Τώρα είναι νεκρή. Κι ο άνδρας της δεν έγινε πατέρας».

Ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος κατέθεσε πως το νεοκλασικό κτίριο όπου βρισκόταν το υποκατάστημα της Marfin δεν διέθετε καν σύστημα πυρασφάλειας και υποστήριξε πως όταν παλαιότερα είχε πιάσει φωτιά στο υποκατάστημα «την είχαν σβήσει από μόνοι τους οι εργαζόμενοι εξ ανάγκης με ιδία μέσα».