17 Απρίλιος 2013, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:47

Οι φοιτητικές εκλογές 2013 σήμερα

  • Οι φοιτητικές εκλογές 2013 σήμερα

Στον απόηχο του σχεδίου Αθηνά, που αλλάζει άρδην το χάρτη των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, οι φοιτητές και οι σπουδαστές σήμερα προσέρχονται στις κάλπες.

Φέτος, μέχρι στιγμής τουλάχιστον οι φοιτητές δεν φαίνεται να έχουν όρεξη να ψηφίσουν.

Το κλίμα είναι αρκετά υποτονικό, ενώ οι εκλογές συμπίπτουν με τη συγκρότηση των συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια και την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».

Οι κάλπες θα στηθούν νωρίς το πρωί σε όλες τις σχολές και τα τμήματα και θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξει το ποσοστό συμμετοχής, καθώς τα προηγούμενα χρόνια αν και υπήρχε μικρή άνοδος στη συμμετοχή, οι φοιτητικές εκλογές δεν «συγκίνησαν» τους φοιτητές, όπως συνέβαινε παλαιότερα χρόνια.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα και τη φετινή χρονιά η παράταξη της ΔΑΠ που πρόσκειται στη ΝΔ αναμένεται να κερδίσει στις περισσότερες σχολές, ενώ δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στα ποσοστά της ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά έχει διασπαστεί, και της Πανσπουδαστικής του ΚΚΕ. Αυτή τη χρονιά στο φοιτητικό εκλογικό αγώνα θα κάνει την εμφάνιση της και η ΔΗΜΑΡ. Πάντως ερωτηματικό αποτελεί το ποσοστό που θα καταφέρει να συγκεντρώσει η Αριστερή Ενότητα (ΑΡΕΝ, παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο ούτε φέτος αναμένεται να εκδοθούν κοινά αποτελέσματα από τις φοιτητικές παρατάξεις.