16 Απρίλιος 2013, 11:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:47

Γερμανός Πρόξενος προσφέρει βοήθεια σε Μονή στην Καστοριά

  • Γερμανός Πρόξενος προσφέρει βοήθεια σε Μονή στην Καστοριά

Γερμανός Πρόξενος επισκέφτηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 την Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου στην Καστοριά και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην διατήρηση της Μονής. Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του στο τέλος του άρθρου.

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 ο Γερμανός Γενικός Πρόξενος της Κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη κ.Wolfgang Hölscher- Obermaier επισκεύτηκε την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου στον Δήμου Ορεστίδος νομού Καστοριάς. Τον Γενικό Πρόξενο συνόδευε αντιπροσωπεία από το Δήμο Schleching της Γερμανίας, επίσης οι Πολιτευτές Κοβατσιάδης Στέργιος Ν.Καστοριάς, Κοβατσιάδης Χρήστος Α΄Θεσσαλονίκης και η συνεργάτης, διερμηνέας και ειδική σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ζορπίδου Σουλτάνα, ιδρύτρια του culture 8 Πολιτισμικές & Φυσιολατρικές Διαδρομές και μέλος της Ελληνογερμανικής Πρωτοβουλίας Κοινωνίας των Πολιτών.

Ο Γερμανός Πρόξενος εξέφρασε την επιθυμία του να βοηθήσει και να συνδράμει στην διατήρηση της Ιστορικής Ιεράς Μονής του Αγίου Αθανασίου με κάθε δυνατό τρόπο. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει στην Τουριστική ανάπτυξη της Ιεράς Μονής και στην επισκεψιμότητα.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις στα Λουτρά Αμμουδάρας και στο Μουσείο Παλαιοντολογίας στο Νόστιμο.

Ακολουθούν φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Gallery