16 Απρίλιος 2013, 09:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:47

Πρόκληση από Βουλγαρία: Η Θράκη είναι δική μας!

  • Τουρκική προπαγάνδα σε "απευθείας σύνδεση" καταγγέλλουν στην Θράκη

Ελληνοβουλγαρική σύγκρουση με αφορμή τους απαράδεκτους και ανιστόρητους ισχυρισμούς Βούλγαρων επιτελών ότι η Θράκη είναι δική τους. Οι Βούλγαροι παρουσίασαν μάλιστα και σχετικό χάρτη,προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε, ο Α/ΓΕΑ, κ. Ευάγγελος Τουρνάς, στον Βούλγαρο ομόλογό του, Υποπτέραρχο Constantin Popov, για τα ανακριβή στοιχεία που παρουσίασαν βούλγαροι επιτελείς, σύμφωνα με το οποία η Θράκη τους ανήκει!

Η ανιστόρητη πρόκληση

Στις 11 έως 27 Ιουλίου 2013 θα διεξαχθεί η αεροπορική άσκηση «THRACIAN STAR» στην αεροπορική βάση «Graf Ignatevo» με πρωτοβουλία της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας και συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ρουμανίας. Μάλιστα στην άσκηση αυτή αποφασίστηκε, μετά από πρόσκληση της Βουλγαρικής ΠΑ, η συμμετοχή μαχητικών της ΠΑ.

Με αφορμή την παρουσίαση βασικών ενημερωτικών και άλλα επιχειρησιακών στοιχείων, σχετικά με την διεξαγωγή της άσκησης, έγινε αναφορά και σε ιστορικά στοιχεία, στα οποία σημείωσαν με έμφαση «την καταγωγή τους από τους Θράκες», ενώ συμπεριέλαβαν και ιστορικό χάρτη στον οποίο απεικονίζοντο εδάφη που συμπεριελάμβαναν όλη την Ελληνική Θράκη. Ομοίως στον εν λόγω χάρτη απεικονίζεται και η αρχαία Μακεδονία, χωρισμένη δια συνόρων από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πηγή: madata.gr