16 Απρίλιος 2013, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:47

Έλληνες δρομείς συμμετείχαν στον μαραθώνιο της Βοστώνης

  • Έλληνες δρομείς συμμετείχαν στον μαραθώνιο της Βοστώνης

Ο Έλληνας γενικός πρόξενος στη Βοστώνη, Ηλίας Φωτόπουλος, μιλώντας στη ΝΕΤ, έκανε λόγο για μεγάλη ανησυχία στις αμερικανικές αρχές και την αστυνομία ενώ ανέφερε ότι έχει αποκλειστεί η περιοχή του συμβάντος. «Δεν προκύπτει ότι υπάρχει Έλληνας στους τραυματίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου» ανέφερε.

Είναι επίσης ευχάριστο το ότι ο Πάνος Παναγιωτίδης, ερασιτέχνης δρομέας που ταξίδευσε από την Αθήνα για να τρέξει στον Μαραθώνιο με την σύζυγό του, σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε «Ευτυχώς είμαστε όλοι καλά»...Ο ίδιος είπε στο kathimerini.gr ότι «από τύχη οι Έλληνες ήμασταν μακριά πια από τον τερματισμός. Από τύχη και μόνο..."

Στο αθλητικό site sport24.gr μίλησε ο Νίκος Πολλιάς. Η μαρτυρία του, συγκλονιστική:

"Πέρασα τη γραμμή του τερματισμού 3-4 λεπτά πριν από την έκρηξη. Ευτυχώς είχα απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ και κανένας άλλος από την ελληνική αποστολή δεν ήταν κοντά και δεν τραυματίστηκε κανείς τους. Η έκρηξη έγινε 30-40 μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού, ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Όπως ακούμε εδώ, υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ενώ λένε και για δύο νεκρούς, ίσως και τρίτο. Η περιοχή εκκενώθηκε φυσικά, αλλά παρακολουθούμε το τι γίνεται από το μπαλκόνι τους ξενοδοχείου μας, που είναι κοντά».

Τί λέει ο ΣΕΓΑΣ

Απο την πλευρά του, ανακοιίνωσε εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ, στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Αποτροπιασμό και θλίψη προκάλεσε το τρομοκρατικό χτύπημα στη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών αθώων ανθρώπων.

Το χτύπημα έγινε περίπου στις 3 το μεσημέρι την ώρα που τερμάτιζε μεγάλος όγκος δρομέων. Ανάμεσα στους δρομείς που πήραν μέρος στον αγώνα ήταν και ο πρώην ταμίας της ομοσπονδίας Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος, επικοινώνησε με τον Ανδριόπουλο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και υπόλοιποι Έλληνες δρομείς που πέρασαν τον Ατλαντικό για να συμμετάσχουν στον ιστορικό μαραθώνιο είναι καλά στην υγεία τους.

Πρόκειται για μια αποτρόπαια πράξη την οποία και καταδικάζουμε. Είμαστε συγκλονισμένοι και στέλνουμε τη συμπαράσταση και τη συμπάθειας μας σε όλους όσοι ήταν εκεί. Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς, πως ένα ιστορικό γεγονός όπως ο μαραθώνιος της Βοστόνης βρέθηκε στο στόχαστρο της τρομοκρατίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Πηγή: kathimerini.gr