15 Απρίλιος 2013, 16:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:47

Απεργία σε τρένα και πλοία

  • Απεργία σε αεροπλάνα και βαπόρια και ΜΜΜ

Προβλήματα στις μετακινήσεις με πλοία και τρένα, θα δημιουργηθούν από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη, λόγω απεργίας των εργαζομένων σε ΟΣΕ, Προαστιακό και ΠΝΟ.

Από αύριο Τρίτη έως και την Πέμπτη (18 Απριλίου), επαναλαμβαμόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας, θα πραγματοιποιήσουν οι εργαζόμενοι, από τις 20.00 έως τις 24.00.

Οι συρμοί του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο θα κινούνται κανονικά. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τις ημέρες αυτές θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511.

Παράλληλα δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν από τα ξημερώματα της Τρίτης, μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης τα πλοία, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, την οποία έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι ναυτεργάτες ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, στο προ των μνημονίων και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων καθεστώς. Παράλληλα ζητούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, αλλά και την άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων.