15 Απρίλιος 2013, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2014, 12:21

Τζιτζικώστας: Να αναγνωριστεί από όλους η Γενοκτονία των Αρμενίων

  • Τζιτζικώστας: Να αναγνωριστεί από όλους η Γενοκτονία των Αρμενίων

Την ξεκάθαρη και πάγια θέση του για την ανάγκη διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από κάθε μέλος της παγκόσμιας κοινότητας, τονίζοντας ότι «κάθε χώρα που επιθυμεί καλές σχέσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να επιδεικνύει έμπρακτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών και να αναγνωρίζει τις εθνικές τραγωδίες που έχουν διαπραχθεί εις βάρος τους, όχι μόνο στο μακρινό αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν», εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελείται από 11.500 άτομα.

Με τον πρόεδρο της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Βαρτκές Κονταξιάν, συναντήθηκε περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το τετραήμερο 21-24 Απριλίου 2013.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο μεταξύ άλλων για ανάγκη διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από κάθε μέλος της παγκόσμιας κοινότητας. «Κάθε χώρα που επιθυμεί καλές σχέσεις με την Ελλάδα, θα πρέπει να επιδεικνύει έμπρακτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών και να αναγνωρίζει τις εθνικές τραγωδίες που έχουν διαπραχθεί εις βάρος τους, όχι μόνο στο μακρινό αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κονταξιάν ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για την υποστήριξη του στους 11.500 Έλληνες Αρμένιους που ζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και για την ευαισθησία του στη διεθνή ανάδειξη του αρμενικού ζητήματος.

Σχετικά άρθρα:

Απόστολος Τζιτζικώστας: Τιμώ την ιστορία των Ποντίων