14 Απρίλιος 2013, 12:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:48

Νέα Υόρκη: Μία συγκινητική παρουσίαση βιβλίου από ομογενείς

  • Νέα Υόρκη: Μία συγκινητική παρουσίαση βιβλίου από ομογενείς

Η Ελλάδα του αιώνιου ταξιδιού αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη "Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει...", το οποίο παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, σε μια συμβολική εκδήλωση γραμμάτων και τεχνών, αλλά συνάμα προβληματισμού και επίκαιρων μηνυμάτων.
 
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Δημητρίου, στελέχους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και δυναμικού μέλους της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών.
 
Η παρουσίαση του βιβλίου είχε προγραμματιστεί από τον αποβιώσαντα και μάλιστα για να γίνει μια μέρα μετά τη μεγαλειώδη ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, της οποίας είχε διατελέσει δυο φορές πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής.

Έτσι, η εκδήλωση έγινε όπως είχε σχεδιάσει, τη Δευτέρα το βράδυ, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια, με συνδιοργανωτές την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, το Σύλλογο Αθηναίων Νέας Υόρκης, τον Ελληνικό Σύνδεσμο του Νιου Τζέρσεϊ, το Ίδρυμα Ανιάτων και την Πανθρακική Ένωση «Ορφέας».

Οι ομιλητές

Για το βιβλίο και τους δυο φίλους (Κώστα Τριανταφυλλάκη και Δημήτρη Δημητρίου) που είχαν τη δική τους συμβολή στα δρώμενα της Ομογένειας, κυρίως μέσα από τη δράση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, μίλησαν ο συντονιστής της εκδήλωσης Δρ. Πάνος Σταυριανίδης (καθηγητής Μάνατζμεντ και στέλεχος ομογενειακών φορέων), ο Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης (καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής και πρόεδρος του Ιδρύματος Ποντίων Αμερικής και Καναδά «Παναγία Σουμελά»), ο Δρ. Νικόλας Γεωργαντζάς (καθηγητής Μάνατζμεντ) και η Δικηγόρος Μάγκυ Σταυριανίδη (διοικητικό στέλεχος Ανθρωπίνου Δυναμικού φαρμακευτικής εταιρίας).

Επίσης, μίλησαν ο συμφοιτητής του συγγραφέα Δημήτρης Φίλιος (πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» και αρχισυντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό "Κόσμος FM"), γνωστός δημοσιογράφος της ομογένειας Πανίκος Παναγιώρου, ο Πάνος Αδαμόπουλος (πρόεδρος Συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης), ο Δημήτρης Καλαμαράς (πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Ιδρύματος Ανιάτων), ο Βασίλης Τσιφτσής (πρόεδρος της Πανθρακικής Ένωσης «Ορφέας»), ο Χρήστος Βουρνάς (αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας) και ο Ντίνος Ράλλης (πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως).

Η σύζυγος του εκλιπόντα, Αθηνά Δημητρίου, με συγκινησιακή φόρτιση ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους διοργανωτές, επισημαίνοντας ότι τα όσα ακούστηκαν για την προσφορά του συζύγου της στον Ελληνισμό αποτελούν το "καλύτερο μνημόσυνο", ενώ το βιβλίο την "καλύτερη μαρτυρία" για μια δυνατή φιλία και για ένα πάθος μοναδικό για την Ελλάδα και καθετί ελληνικό.

Στα ενδιάμεσα των ομιλιών-χαιρετισμών, η Ουρανία Ζερβομπεάκου, διάβασε αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα από το βιβλίο.

Τέλος, το κοινό καταχειροκρότησε την πολυβραβευμένη πιανίστρια, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και υποψήφια διδάκτωρ στο New England Conservatory of Music, Αθηνά Αδαμοπούλου, η οποία εκτέλεσε κομμάτια κλασικής και σύγχρονης μουσικής, από Σοπέν και Μπετόβεν, μέχρι Μανώλη Χιώτη και Σάιμον & Γκαρφάνκελ.

Η φωρογραφία είναι από την εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» της Νέας Υόρκης.

liberals10.blogspot.gr