8 Οκτώβριος 2014, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Οκτώβριος 2014, 10:41

Αρνάκι στο φούρνο με μέλι και μουστάρδα

  • Αρνάκι στο φούρνο με μέλι και μουστάρδα

Για όσους δεν θέλουν (ή δεν έχουν τη δυνατότητα) να σουβλίσουν...

ΥΛΙΚΑ
  • 1 μπούτι αρνίσιο περίπου 2-3 κιλά ή άλλο κομμάτι αρνιού
  • 2 κιλά πατάτες φούρνου (προαιρετικά)
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • χυμός από ένα πορτοκαλι
  • 3 πορτοκάλια
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε το μπούτι, το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη και το δενδρολίβανο. Κάνουμε μικρές σχισμές στο κρέας και βάζουμε το σκόρδο.
  2. Στη συνέχεια αλείφουμε την επιφάνεια με το μίγμα μουστάρδας-μελιού. Το ψητό θα κάνει μια υπέροχη τραγανή κρούστα.
  3. Τοποθετούμε σε ταψί και περιχύνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
  4. Κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα και τα βάζουμε γύρω από το κρέας για να δώσουν στο φαγητό το άρωμά τους.
  5. Ψήνουμε στους 200° για 1½ ώρα περίπου.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το πρoσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση της συνταγής επιτρέπεται μόνο με την τοποθέτηση ενεργού link

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr