13 Απρίλιος 2013, 08:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:48

Πότε αλλάζει ο καιρός σε Ελλάδα και Πόντο

  • Βελτιώνεται σήμερα ο καιρός

 

Ο καιρός αλλάζει από την Κυριακή το βράδυ, στην Ελλάδα και τον Πόντο, γι αυτό εκμεταλλευτείτε τη σημερινή ανοιξιάτικη ημέρα για βόλτες και εξωτερικές δουλειές.

Καιρός Ατικής.

Σάββατο 13/4.

Γενικά αίθριος και ζεστός καιρός στο λεκανοπέδιο, με πιθανότητα για λίγες νεφώσεις προς τις απογευματινές ώρες και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 2-4Bf (υγρασία 35-75%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας (και όσο πιο κεντροβόρεια) θα κυμανθεί από 14-26 ίσως πολύ πρόσκαιρα και 27οC.

Πάντως προς τα κεντρονότια της Αθήνας η αύρα θα είναι σχετικά ευεργετική και θα κρατήσει τη θερμοκρασία τουλάχιστον 2-3οC χαμηλότερα.

Κυριακή 14/4.

Αρχικά καλός καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Σταδιακά όμως και μέσα στην ημέρα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και προς το απόγευμα με βράδυ, υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη ασθενή βροχή ή ψιχάλα τοπικά, όχι τίποτα το σημαντικό.

 Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες βορειο-δυτικές διευθύνσεις 3-5Bf (υγρασία 45-70%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 15-23 ή και 24οC (στα βόρεια προάστια 2-3οC κατά μέσο όρο χαμηλότερα).

Υπόλοιπη Ελλάδα.

Για σήμερα Σάββατο γενικά αίθριος και ζεστός ανοιξιατικο-καλοκαιρινός καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μόνο στα κεντρικά και βόρεια θα είναι περισσότερο αυξημένες οι νεφώσεις και ενδέχεται προς το απόγευμα να δώσουν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές ή μπόρες στην Αν. Μακεδονία και Θράκη (κυρίως στα πιο ψηλά τμήματα).

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιοι νοτιο-ανατολικοί 4-5Bf στο Αιγαίο και δυτικοί νοτιο-δυτικοί 3-4Bf στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 6-28 ή και 29οC (περιοχές Αργολίδας οι πλέον ζεστές υποψηφιότητες).

Την Κυριακή βαθμιαία συννεφιασμένο το καιρικό σκηνικό κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με σταδιακά βροχές ή και καταιγίδες στα πιο βόρεια. Οσο προχωράμε προς τις απογευματινές ώρες φαινόμενα θα έχουν και τα ηπειρωτικά των υπολοίπων περιοχών, αλλά γρήγορα από τα δυτικά θα υπάρξει βελτίωση.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες βορειο-δυτικές διευθύνσεις 4-6 και πιθανόν πρόσκαιρα και 7Bf στο Αιγαίο και βορειο-δυτικοί 3-5Bf στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει γενική πτώση σε όλη τη χώρα, μεγαλύτερη στα κεντρικά και βόρεια και μικρότερη όσο πιο ανατολικο-νότια (8-25οC).

Καιρός Τραπεζούντας 13-14/4

Για σημερα Σάββατο λίγες αραιές νεφώσεις, μεγάλα διαστήματα με ήλιο, μέτριοι βορειο-ανατολικοί άνεμοι και θερμοκρασία από 5-16οC.

Την Κυριακή αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να δώσουν πρόσκαιρη βροχή. Πάντως θα υπάρχουν διαστήματα και με βελτιωμένο καιρό και φυσικά ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειο-ανατολικοί έως λίγο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα του Πόντου θα κυμανθεί από 8-17 ή και 18οC.

Κώστας Αλεξανδρής

Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr