12 Απρίλιος 2013, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2014, 14:21

Γενοκτονία Αρμενίων 2013. Ποδηλατοδρομία αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας

  • Γενοκτονία Αρμενίων 2013. Ποδηλατοδρομία αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας

Γενοκτονία Αρμενίων 2013. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 98η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η Ένωση Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδος "Homenetmen" σε συνεργασία με τους Δήμους Πειραιά - ΟΠΑΝ, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης διοργανώνουν ποδηλατοδρομία αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας.
 
Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, με σημείο εκκίνησης (10χλμ) την πλατεία Κοραή στον Πειραιά στις 11:00 και σημείο τερματισμού την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Νέα Σμύρνη, όπου και βρίσκεται το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Εναλλακτική εκκίνηση (4χλμ) στην Καλλιθέα, Ελ. Βενιζέλου (Θησέως) και Ποσειδώνος.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία τον Απρίλη του 1915. Σήμερα έχει αναγνωριστεί από τα κοινοβούλια πολλών κρατών, καθώς επίσης και από διεθνείς οργανισμούς. Στην Ελλάδα αναγνωρίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων το 1996. Οι δεσμοί που συνδέουν τους δύο λαούς, Έλληνες και Αρμένιους, είναι ιστορικοί και επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά με τη συνεργασία των αναφερόμενων Δήμων και της Ε.Ο.Π. καθώς και την διοργάνωση αυτού του αθλητικού γεγονότος το οποίο εκπέμπει το μήνυμα της αλληλεγγύης και του πολιτισμού.
 
Οι διοργανωτές:

Homenetmen, Δήμος Πειραιά-Ο.Π.Α.Ν., Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου, Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Νέας Σμύρνης, Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Ώρα προσέλευσης: 10:30