11 Απρίλιος 2013, 12:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:48

Γιατί πουλάει το Σκορπιό η Αθηνά Ωνάση;

  • Γιατί πουλάει το Σκορπιό η Αθηνά Ωνάση;

Ποια είναι η αιτία που Αθηνά,  η μοναδική κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση, θέλει να πουλήσει το νησί που ο παππούς της αγόρασε το 1963 ακριβώς πριν από 50 χρόνια;

Ο Ωνάσης αγόρασε το νησί από το  δημόσιο έναντι 3 εκατ. δραχμών. Το λάτρεψε, ξόδεψε πολλά χρήματα για να το αξιοποιήσει και για μια πενταετία φύτευε δέντρα για να το φέρει στη μορφή που είναι σήμερα.

Το νησί έχει τεράστια σημασία και ιστορία, αφού ανέδειξε την περιοχή, εκεί έγινε ο γάμος του αιώνα, όπως χαρακτηρίστηκε, με την Τζάκι κι έχουν περάσει από εκεί βασιλιάδες, πρίγκιπες και όλοι οι διάσημοι της εποχής.

Πώς θα το πουλήσει όμως, αφού υπάρχει ο όρος στην διαθήκη του που λέει ότι το νησί δεν μπορεί να πουληθεί άλλα παραχωρείται κατά προτεραιότητα στην πολιτεία για να χρησιμοποιηθεί σαν θέρετρο για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ένα άλλο νησάκι η Σπάρτη παραχωρείται για να γίνει κατασκήνωση για τα παιδιά των εργαζομένων στην Ολυμπιακή. Αν η πολιτεία δεν το δεχθεί περνάει αυτόματα στην Ολυμπιακή αεροπορία.

Το νομικό πρόβλημα ξεπερνιέται με τη μετοχοποίηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τα ακίνητα της Αθηνάς Ωνάση και όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει στην πώληση έναντι 120 εκατ. δολλαρίων.

Το κομμάτι με τους τάφους, το σπίτι και την εκκλησία, θα παραμείνει στην κατοχή της Αθηνάς
 
Η συντήρησή του είναι δυσβάσταχτη για την Αθηνά και λέγεται ότι η περιουσία της πλέον ανέρχεται σε 1/2 δισ. δολάρια από 2,5 δις. που παρέλαβε. Φαίνεται ότι πουλάει ότι δεν χρησιμοποιεί, αφού έχει βγάλει στο σφυρί κι άλλα ακίνητα.

Μια άλλη εκδοχή λέει, ότι θέλει να κόψει κάθε δεσμό με την οικογένεια Ωνάση και να αποτινάξει από πάνω της την κατάρα που τους κατατρέχει.

Θα το καταφέρει άραγε;

Πηγή: Ελένη Alpha tv