10 Απρίλιος 2013, 08:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:49

Συνεχίζεται η αστάθεια στον καιρό

  • Γενικά αίθριος καιρός σήμερα – Πού θα σημειωθούν βροχές

Θα συνεχιστεί η αστάθεια στον καιρό, για το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης, με συννεφάκια και τοπικές βροχές.

Αττική.

Τετάρτη 10/4.
Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και πιθανόν τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Σταδιακά ο Αττικός ουρανός θα καθαρίσει και θα καταστεί αίθριος ως το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις (και νοτιο-ανατολικοί) 2-3Bf, η υγρασία θα χτυπήσει υψηλές τιμές (40-95%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-21οC.

Πέμπτη 11/4.
Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά σταδιακά προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει μερικώς (λέγε με αστάθεια). Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις (κυρίως δυτικοί) 2-3Bf, η υγρασία θα παίζει από 30-85%, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 9-22 ή και 23οC.

Υπόλοιπη Ελλάδα.

Τετάρτη 10/4.
Στα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με πιθανότητα παροδικής βροχής κυρίως στα πιο βορειο-δυτικά και τα ορεινά τμήματα των περιοχών αυτών. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο στην Κρήτη πιο αυξημένες νεφώσεις. Τις πρωϊνές ώρες στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι στα πελάγη (καλοτάξιδες οι θάλασσες) θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις (κυρίως πιο δυτικές συνιστώσες) 2-4 ή και πρόσκαιρα 5Bf στο Αιγαίο και 2-3Bf στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από βορρά προς νότο.

Πέμπτη 11/4.
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο προς τη Θράκη, κυρίως μετά το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων αργότερα απόγευμα προς βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει πιθανότητα ανάοπτυξης νεφώσεων προς τις απογευματινές ώρες, εξαιτίας μερικής αστάθειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη ξανά σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς (2-3Bf δυτικοί βορειο-δυτικοί), ενώ η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα σημειώσει και νέα μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 3-24οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr