9 Απρίλιος 2013, 11:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:49

Ο Κρητικός πιανίστας ταξιδεύει τη μουσική του σε όλο τον κόσμο

  • Ο Κρητικός πιανίστας ταξιδεύει τη μουσική του σε όλο τον κόσμο

Ο Πάνος Καράν γεννήθηκε στην Κρήτη το 1982 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Όταν ήταν μόλις 7 ετών ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου και σύντομα ξεχώρισε από τα υπόλοιπα παιδιά.

Συνέχισε τις σπουδές του στη μουσική στην Royal Academy of Music. Το μουσικό του ντεμπούτο έγινε στο Λονδίνο, σε ηλικία 19 ετών στο South Bank Centre. Το 2004 εμφανίστηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου στην Βαλένθια της Ισπανίας, όπου τιμήθηκε με βραβείο μετά την εμφάνιση του στον τελικό με την Συμφωνική Ορχήστρα της Βαλένθια. Οι εμφανίσεις του δεν περιορίζονται μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλον τον κόσμο.

Το 2009 γίνεται πραγματικότητα το πρώτο του άλμπουμ «Rachmaninov Piano Concerto No. 3 and the Orion Symphony Orchestra». Τον Ιανουάριο του 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα για μία εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Ορχήστρα, για την οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές.

Το Keys of Change, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ίδρυσε ο Πάνος με σκοπό η μουσική να αλλάξει τον κόσμο. Ταξιδεύει σε απομακρυσμένες περιοχές μαζί με την ομάδα του και παίζουν μουσική. Έκτοτε ο οργανισμός έχει ήδη ολοκληρώσει 4 αποστολές ανά τον κόσμο σε Ουγκάντα, Εκουαδόρ-Περού, Ιαπωνία και Σιέρρα Λεόνε.

Πηγή: ellines.com