9 Απρίλιος 2013, 09:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:49

Αραιή συννεφιά και εξασθένηση των ανέμων

  • Ο καιρός αύριο Καθαρά Δευτέρα

Αραιή συννεφιά και εξασθένηση των ανέμων για σήμερα Τρίτη 09 Απριλίου, με πιθανότητα βροχής στην δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Αττική
Αρχικά λίγες νεφώσεις στον Αττικό ουρανό πρόσκαιρα αυξημένες, αλλά σταδιακά το τοπίο θα αλλάξει, αφού οι νεφικές πύλες του Αττικού ουρανού θα ανοίξουν και ο ήλιος θα κυριαρχήσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις (βόρειες, νοτιο-ανατολικές, βορειο-δυτικές) 2-3Bf, η υγρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 55-90%, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-19οC (1-3οC χαμηλότερα στα βόρεια προάστια).

Υπόλοιπη Ελλάδα.
Γενικά λίγες νεφώσεις με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας σταδιακά, σε μεγάλα τμήματα της χώρας. Στα βόρεια (κυρίως δυτική και κεντρική Μακεδονία) και ίσως λίγο και στα κεντρικά πιο αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων παροδικά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν και οι θάλασσες θα καταστούν καλοτάξιδες (3-5Bf στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις και 3-4Bf στο Ιόνιο από δυτικές νοτιο-δυτικές διευθύνσεις). Η θερμοκρασία από βορρά προς νότο δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από 3-20 ή και 21οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr