8 Απρίλιος 2013, 19:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:49

Απεργία πείνας χιλιάδων μεταναστών στα κέντρα κράτησης

  • Σύσκεψη στο Υπ.Εθνικής Άμυνας για την λαθρομετανάστευση

Σε απεργία πείνας είναι από προχθές, Σάββατο, περίπου δύο χιλιάδες μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για την παρατεταμένη κράτησή τους στα κέντρα κράτησης σε όλη τη χώρα.

"Οι συνθήκες κράτησης και κακομεταχείρισης καθώς και τα βασανιστήρια που έχουν υποστει οι μετανάστες εχουν οδηγήσει σε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, μέσα στο Σαββατοκύριακο, στην Αμυγδαλέζα" υποστηριξαν σε συνέντευξή τους, μέλη της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ).

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Π. Κωνσταντίνου έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης των μεταναστών, προσθέτοντας πως η απεργία πείνας των κρατουμένων έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και στα πολλά αστυνομικά τμήματα που έχουν μετατραπεί σε χώρους κακομεταχείρισης μεταναστών και προσφύγων.

Σε δηλώσεις στήριξης του αγώνα για άμεση απελευθέρωση των μεταναστών, προχώρησαν από την πλευρά τους, ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, Ρεζά Γκολαμί, και ο Χαρούτ Χουσεϊν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαγκλαντές. Ζήτησαν από τις Αρχές άδεια επίσκεψης στους απεργούς πείνας μαζί με ομάδα γιατρών και δικηγόρων.