8 Απρίλιος 2013, 14:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:49

Φεστιβάλ με Ελληνικές γεύσεις

  • Φεστιβάλ με Ελληνικές γεύσεις

Το πρώτο φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Απριλίου στην Τεχνόπολη, στην Αθήνα.

Το φεστιβάλ διοργανώνει το περιοδικό «Αθηνόραμα» σε συνεργασία με την Τεχνόπολη, υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.Αυθεντικά ελληνικά προϊόντα, συνταγές που συνδυάζουν την παράδοση με την πρωτοτυπία και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας συνθέτουν το πρόγραμμα του

Τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, παραδοσιακά ζυμαρικά, μπαχαρικά, γλυκά και μαρμελάδες είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ.
 
Κύριο πυρήνα του φεστιβάλ θα αποτελέσει η πρώτη Έκθεση Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών, στην οποία θα πάρουν μέρος «μικροί» παραγωγοί που διακρίνονται για την ποιότητα των προϊόντων τους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για να αναδείξουν τα καλύτερα προϊόντα που θα παρουσιαστούν από τους εκθέτες.
 
Την έκθεση θα πλαισιώσουν τρεις θεματικές ενότητες εκδηλώσεων. Σημαντικοί σεφ, όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Γιάννης Λουκάκος, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Άρης Τσανακλίδης και ο Χριστόφορος Πέσκιας, θα παραδώσουν μαθήματα μαγειρικής.

Σεφ και συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων θα δείχνουν πώς μπορούμε να φτιάξουμε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές στην ενότητα «Μαέστρος της παράδοσης». Μεταξύ άλλων οι επισκέπτες θα μάθουν πώς να ζυμώσουν ψωμί, να φτιάξουν αλλαντικά, τραχανά, λικέρ και γλυκά του κουταλιού και να πήξουν τυρί.

Στην αυλή του χώρου της Τεχνόπολη θα πωλούνται σπεσιαλιτέ σεφ από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα θα διοργανωθούν «Εργαστήρια γεύσης», με γευσιγνωσία κρασιών, τυριών, μικροζυθοποιίας και αλλαντικών.