8 Απρίλιος 2013, 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:50

Παράκληση για Ελλάδα και Κύπρο στην Παναγία της Τήνου

  • Παράκληση για Ελλάδα και Κύπρο στην Παναγία της Τήνου

Στον Πανίερο ναό της Ευαγγελιστρίας, της Τήνου, με δακρυσμένα μάτια, χιλιάδες πιστοί,  έψαλλαν το Τη Υπερμάχω, σαν παράκληση για την Ελλάδα και την Κύπρο, χθες  Γ’ Κυριακή Νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως.

Προ της απολύσεως, ο κ. Δωρόθεος Β’ κάλεσε τους πολυπληθείς εκκλησιασθέντες, ανάμεσα στους οποίους, ο Δήμαρχος Τήνου, οι Αντιδήμαρχοι, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, ο Λιμενάρχης και Υπολιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μαθητές Σχολείων, που πραγματοποιούν εκδρομή στην Τήνο, να συμψάλλουν «Τη Υπερμάχω...», προ του Εικονίσματος της Παναγίας, σαν προσευχητική παρακλητική δέηση, όπως είπε, για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τον Θείον Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Β’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός επιμελήθηκε της Εκκλησιαστικής τάξεως, κατά το έθος του Ιερού Ιδρύματος, την ώρα εξόδου του Τιμίου Σταυρού.

Το απόγευμα ο Σεβ. κ. Δωρόθεος θα πλεύσει προς την Ερμούπολη και θα χοροστατήσει στον Ενοριακό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη διενοριακή σύναξη, κατά την Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού και των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό.

Πηγή: agioritikovima.gr