8 Απρίλιος 2013, 10:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:50

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας, βελτίωση από αύριο

  • Βροχές και πτώση θερμοκρασίας, βελτίωση από αύριο

Άστατος καιρός με συννεφιά, βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά και πτώση θερμοκρασίας.

Δευτέρα 8/4.
Αρχικά άστατος καιρός με αυξημένες νεφώσεις στο λεκανοπέδιο και λίγες παροδικές βροχές (κατά τόπους πρόσκαιρα μέτριες ως έντονες), οι οποίες θα πάνε χρονικά σχεδόν ως το μεσημέρι. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί, αλλά οι νεφώσεις θα διατηρηθούν αν και όχι απόλυτα συμπαγείς (ολίγον...σπασμένες κατά περιοχές).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και δυτικές βορειο-δυτικές διευθύνσεις 4-6Bf (υγρασία 65-90%) διώχνοντας την αποπνιχτική Σαχαριανή σκόνη, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα των Αθηνών θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 12-17 ή και 18οC (στα βόρεια προάστια 2-4οC χαμηλότερη).

Τρίτη 9/4.
Αρχικά λίγες νεφώσεις στον Αττικό ουρανό πρόσκαιρα αυξημένες, αλλά σταδιακά το τοπίο θα αλλάξει, αφού οι νεφικές πύλες του Αττικού ουρανού θα ανοίξουν και ο ήλιος θα κυριαρχήσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις (βόρειες, νοτιο-ανατολικές, βορειο-δυτικές) 2-3Bf, η υγρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 55-90%, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 10-19οC (1-3οC χαμηλότερα στα βόρεια προάστια).

Υπόλοιπη Ελλάδα.

Δευτέρα 8/4.
Αστατος καιρός με βροχές (κατά περιόδους) και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια, ενώ πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα πιο ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (παροδικά μέσα με ασθενή και μέτρια φαινόμενα Κυκλάδες και Κρήτη), αλλά από το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κυρίως τις πρωϊνές ώρες στα ορεινά και πάνω από τα 1200-1500μ., από κεντρικά προς βορειο-δυτικά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειο-ανατολικές και βορειο-δυτικές διευθύνσεις αρχικά 7-8Bf στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση και στο Ιόνιο από βορειο-δυτικές διευθύνσεις 6-8Bf με γρήγορη εξασθένηση και εκεί. Η θερμοκρασία που θα σημειώσει πτώση σημαντική από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 1-19 ή και 20οC.

Τρίτη 9/4.
Γενικά λίγες νεφώσεις με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας σταδιακά, σε μεγάλα τμήματα της χώρας. Στα βόρεια (κυρίως δυτική και κεντρική Μακεδονία) και ίσως λίγο και στα κεντρικά πιο αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων παροδικά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν και οι θάλασσες θα καταστούν καλοτάξιδες (3-5Bf στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις και 3-4Bf στο Ιόνιο από δυτικές νοτιο-δυτικές διευθύνσεις). Η θερμοκρασία από βορρά προς νότο δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από 3-20 ή και 21οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr