7 Απρίλιος 2013, 13:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 15:48

Σουπιές με λεμόνι και κορν φλάουρ

  • Σουπιές με λεμόνι και κορν φλάουρ

Τις σουπιές συνηθίζουμε να τις τρώμε κοκκινιστές. Σήμερα θα δοκιμάσουμε να τις μαγειρέψουμε με λεμόνι.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό σουπιές
  • 2 λεμόνια το χυμό
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σουπιές.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τις σουπιές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.
  3. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  4. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο φαγητό μας. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δημιουργηθεί μια μέτριας πυκνότητας σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές.

Καλή σας όρεξη!