7 Απρίλιος 2013, 09:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:50

Άστατος ο καιρός στην Ελλάδα. Συννεφιά στον Πόντο

  • Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Άστατος ο καιρός για σήμερα Κυριακή σε όλη την Ελλάδα, με ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες. Συννεφιά κια ισχυροί νοτιάδες στον Πόντο.

Νεφελώδης και άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα στο λεκανοπέδιο και γενικά στην Αττική. Σταδιακά και μέσα στην ημέρα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν σημαντικά και προς τις απογευματινές ώρες και μετά δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, με μικρή πιθανότητα και για καταιγίδα (πιο σοβαρή υποψηφιότητα τα πιο βόρεια και βορειο-δυτικά προάστια).

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις (κυρίως νοτιο-ανατολικοί και νοτιο-δυτικοί) 2-3Bf, η υγρασία θα...παίζει ανάμεσα από 50-80%, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 14-21 ή και 22οC.

Υπόλοιπη Ελλάδα
Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές (κεντρικά, δυτικά και βόρεια στο κέντρο των φαινομένων). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (κυρίως από το κέντρο και βορειο-δυτικότερα) και πάνω από τα 1400-1700μ. και για μια ακόμη φορά θα ευνοηθούν τα χιονοδρομικά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιο-ανατολικές και νοτιο-δυτικές διευθύνσεις 5-8 ίσως πρόσκαιρα και θυελλώδεις 9Bf στο Αιγαίο (κυρίως κεντρικό και κάτω) και δυτικοί βορειο-δυτικοί 4-7 ίσως πρόσκαιρα και 8Bf στο Ιόνιο, δηλαδή μιλάμε για τρικυμιώδεις θάλασσες. Η θερμοκρασία από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 3-29οC (η Κρήτη και πάλι την καλοκαιρινή τιμητική της!!!), σημειώνοντας σταδιακή πτώση όσο θα προχωράμε στις βραδινές και νυχτερινές ώρες από τα βορειο-δυτικά.

Καιρός Τραπεζούντας.
Αραιές κατά βαση νεφώσεις σήμερα στην Τραπεζούντα, με ισχυρούς νοτιάδες, κυρίως προς το απόγευμα και μετά και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, από 16-23 ή και 24οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr