5 Απρίλιος 2013, 13:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2015, 13:14

Μακαρονάδα φούρνου

  • Μακαρονάδα φούρνου

Η μακαρονάδα φούρνου είναι μια συνταγή που μετατρέπει μια απλή μακαρονάδα σε ένα ξεχωριστό πιάτο.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη        
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • τοματοχυμό
  • 500 γρ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας χοντροτριμμένο (φυτικό για όσους νηστεύουν)
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλλα
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια, και αφού τα σουρώσουμε τους ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον τοματοχυμό, τα μπαχαρικά και τον κύβο. Προσθέτουμε νερό κι αφήνουμε να βράσουν.
  3. Αδειάζουμε τα μακαρόνια σε ταψάκι ή ατομικά γιουβετσάκια (τα πήλινα κεσεδάκια του γιαουρτιού είναι ό,τι πρέπει), ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και προσθέτουμε τόσο τυρί, όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα μακαρόνια.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ρόδινο χρώμα.

Καλή σας όρεξη!