5 Απρίλιος 2013, 07:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:51

Ινδία: Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας

  • Ινδία: Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν ύστερα από την κατάρρευση πολυκατοικίας υπό ανέγερση στα περίχωρα της πόλης Μουμπάι στο κεντρικό τμήμα της Ινδίας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ανέσυραν ζωντανούς 40 ανθρώπους από τα ερείπια του κτιρίου. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν ακόμα παγιδευμένοι στα ερείπια.

Η αστυνομία ανέφερε ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ωστόσο σύμφωνα με τα ΜΜΕ οι τραυματίες είναι 64. Πηγή της πυροσβεστικής δήλωσε ότι οι παγιδευμένοι είναι πιθανότατα περισσότεροι από 30.

Η κατάρρευση πολυκατοικιών και εργοστασίων στην Ινδία αποτελεί συχνό φαινόμενο. Η ελλιπής τήρηση των διεθνών κανόνων Ασφαλείας και η χρήση ακατάλληλων και μη ανθεκτικών οικοδομικών υλικών δημιουργούν κτήρια - «παγίδες», προκαλώντας κάθε χρόνο τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Ήδη κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως το συγκεκριμένο κτήριο δεν είχε άδεια ανοικοδόμησης.