4 Απρίλιος 2013, 18:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:51

Ο Τούρκος που ενδιαφέρεται για τις ελληνικές μαρίνες και τα αεροδρόμια

  • Ο Τούρκος που ενδιαφέρεται για τις ελληνικές μαρίνες και τα αεροδρόμια

Ο Τούρκος μεγαλοεπενδυτής Hamdi Akin, είναι ο άνθρωπος που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές μαρίνες και τα αεροδρόμια και μάλιστα εκδήλωσε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα δημοσίως, το ενδιαφέρον του.

Η Akfen Holding της οποίας είναι Πρόεδρος ο κ. Akin είναι γνωστή για τις συμμετοχές της σε πρότζεκτ υποδομών, λιμένων και περιφερειακών αεροδρομίων στην Τουρκία.

«Η αγορά ελληνικών περιουσιακών στοιχείων και οι επενδύσεις στη χώρα βρίσκονται στα σχέδια της τουρκικής Akfen Holding, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Hamdi Akin, που μεταδίδει σήμερα το Reuters.

Ο κ. Akin ανέφερε ότι η Akfen εξετάζει την πώληση στοιχείων ενεργητικού ώστε να πραγματοποιήσει νέες επενδύσεις, όπως έκανε πέρυσι πουλώντας το μερίδιο που κατείχε στο αεροδρόμιο TAV Havalimanlari.

Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο πρακτορεία ειδήσεων «Ανατολή» ο κ. Akin είχε σημειώσει χαρακτηριστικά: «Ναι, ενδιαφερόμαστε να λάβουμε μέρος και να ανταγωνιστούμε για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα τα οποία πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και μην αποκλείετε εκπλήξεις για μεγάλες επενδύσεις μας στη χώρα». (newmoney)

Πηγή: pygmi.gr