4 Απρίλιος 2013, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:51

Ισόβια στον πατέρα που έκαψε ζωντανά τα 6 παιδιά του

  • Ισόβια στον πατέρα που έκαψε ζωντανά τα 6 παιδιά του

Μια ανατριχιαστική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στη Βρετανία, με άνεργο πατέρα 17 παιδιών, ο οποίος, πριν από λίγο καιρό, έκαψε ζωντανά τα έξι από αυτά.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια τον αδίστακτο "πατέρα" που "από λάθος", θέλοντας να "ενοχοποιήσει" την πρώην γυναίκα του, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, έκαψε το έξι παιδιά του.

Ο δικαστής χαρακτήρισε τον Φίλποτ ως "άντρα, απολύτως επικίνδυνο που δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό". Έτσι, η καταδίκη του δεν θα μπορούσε να είναι καμιά άλλη από την ισόβια φυλάκιση.

Στις πρώτες μέρες της δίκης, συγκλόνισε το ακροατήριο το τηλεφώνημα απόγνωσης που είχαν κάνει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά στην πυροσβεστική και στην αστυνομία, ζητώντας βοήθεια.

Ο Μικ Φίλποτ είχε παντρευτεί πέντε φορές και είχε αποκτήσει 17 παιδιά. Πιστεύεται ότι οι Φίλποτ εισέπρατταν από την Κοινωνική Πρόνοια, περί τις 60.000 λίρες τον χρόνο (70.000 ευρώ) σε επιδόματα και ότι στο σπίτι γίνονταν σεξουαλικά όργια, με τους τρεις που ζούσαν μαζί και άλλες γυναίκες για τα οποία ο πατέρας υπερηφανευόταν στην τοπική παμπ.

Όμως, και η τωρινή σύζυγός του, θα περάσει τα επόμενα 17 χρόνια της ζωής της πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αφού το δικαστήριο θεώρησε πως συνήργησε μαζί με τον άντρα, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο έξι αθώα παιδιά.

Αρχικά, ο 56χρονος, συζούσε μαζί με την πρώην και τη νυν σύζυγό του, όπως και με όλα τα παιδιά που είχε αποκτήσει από τους δύο γάμους. Όμως, πριν από λίγο καιρό, η πρώτη σύζυγος αποφάσισε να εγκαταλείψει την οικογενειακή τους εστία, μαζί με τα έξι της παιδιά.

Τότε, άρχισε και μια δύσκολη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους δύο, σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών. Έτσι, ο πατέρας, σε συνεργασία με την νέα του σύζυγο, αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στο οικόπεδο στο οποίο έμενε εκείνη, ώστε να την "εκθέσουν" και να πάρουν να παιδιά πίσω. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν πολύ πιο τραγικό από αυτό που ήθελαν.

Και τα έξι παιδιά ηλικίας από 3 έως 10 ετών, βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες.