4 Απρίλιος 2013, 11:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:51

Αιγινήτειο: Αρνήθηκαν να εξετάσουν ανασφάλιστο ασθενή

  • ΙΣΑ: Τα Δημόσια νοσοκομεία κλείνουν τις πόρτες στους ανασφάλιστους 3

Κινητοποίηση στο Αιγινήτειο διοργανώνουν σήμερα στις 11 π.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, ενάντια στην άρνηση παροχής θεραπείας σε ανασφάλιστο, που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Πρόκειται για έναν 52χρονο, ο οποίος παραμένει χωρίς θεραπεία, καθώς το νοσοκομείο αρνείται να τον εξυπηρετήσει και ο ΕΟΠΥΥ, δεν του ανανεώνει το βιβλιάριο.Την περασμένη Δευτέρα, η ΣΕΑΑΝ και το ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου. Ο αντιπρόεδρος της εφορίας του νοσοκομείου ξεκαθάρισε ότι ο ασθενής δεν εξυπηρετήθηκε για οικονομικούς λόγους, γιατί είχε λήξει το βιβλιάριο ασθενείας του. Η Διοίκηση - Εφορεία του Νοσοκομείου έχει αποφασίσει ότι άποροι και ανασφάλιστοι δε γίνονται δεκτοί για νοσηλεία στο «Αιγινήτειο», αποδεικνύοντας έτσι την επικινδυνότητα της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Αντιδρώντας στην πολιτική που θέλει τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν ως επιχειρήσεις με οικονομικά κριτήρια, οι εκπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ, των γονέων και των εργαζομένων, σημείωσαν ότι ως πανεπιστημιακό ίδρυμα, που παρέχει και εξειδικευμένες υπηρεσίες και εκπαιδεύει και φοιτητές, θα έπρεπε να πάρει την απόφαση, το νοσοκομείο να μην γίνεται εισπράκτορας και όλοι να εξετάζονται δωρεάν.