4 Απρίλιος 2013, 13:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:51

Αεροπορική εταιρεία χρεώνει τους επιβάτες με το κιλό

  • Η παχυσαρκία Αχίλλειος πτέρνα του σύγχρονου Έλληνα

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε αεροπορικώς, ξεκινήστε άμεσα δίαιτα, γιατί ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Samoa Air, Κρις Λάνγκτον, τάχθηκε υπέρ της απόφασης να χρεώνει τους επιβάτες, όχι ανάλογα με τις αποσκευές τους, αλλά ανάλογα με τα κιλά τους.

Μπορεί τον παράδοξο τρόπο χρέωσης να τον έχει υιοθετήσει η αεροπορική εταιρεία της Σαμόα, αλλά δεν αποκλείεται να ζηλέψουν και οι δικές μας αεροπορικές εταιρείες και να κινηθούν ανάλογα.

Οι επιβάτες της Samoa Air, θα καταβάλλουν ένα προσυμφωνημένο ποσό, που θα αυξομειώνεται ανάλογα με τα κιλά τους και θα ποικίλει ανάλογα με το μήκος της διαδρομής του αεροπλάνου.

«Οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο βάρος παρά στις θέσεις», υποστήριξε ο Λάνγκτον στον αυστραλέζικο ραδιοφωνικό σταθμό ABC, λέγοντας πως «οι άνθρωποι είναι μεγαλύτεροι, φαρδύτεροι και ψηλότεροι σχέση με 50 χρόνια πριν». Ειδικά οι οικογένειες με παιδιά θα βγουν κερδισμένες, σημείωσε.

«Ιδέα του μέλλοντος», χαρακτήρισε ο Λάνγκτον την απόφαση της εταιρείας, που όπως υποστήριξε θα δημιουργεί κίνητρα σε όσους έχουν περιττό βάρος να φροντίσουν να το χάσουν, προστατεύοντας την υγεία και την τσέπη τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελληνική αεροπορική εταιρεία, είχε ζητήσει από υπέρβαρο επιβάτη να πληρώσει διπλό εισιτήριο.