4 Απρίλιος 2013, 09:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:51

Το κινητό τηλέφωνο έγινε πλέον σαράντα χρονών!

  • Το κινητό τηλέφωνο έγινε πλέον σαράντα χρονών!

Είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά όχι πάντα! Τον φέρνει σε επαφή με τους αγαπημένους του, όμως μπορεί να νιώσει ότι καταδιώκεται από όλους ακόμα και σε στιγμές που δε θα ήθελε να τον ενοχλήσει κανείς.

Πολλοί αναπτύσσουν σύνδρομα, εμφανίζουν συμπεριφορές άγχους αν συνειδητοποιήσουν πως μπορεί να έχουν χάσει το κινητό τους και νιώθουν ότι είναι αποκομμένοι από τον κόσμο χωρίς αυτό.

Ο δημιουργός του κινητού τηλεφώνου και μηχανικός της Motorola, Μάρτιν Κούπερ είχε πει για την πρώτη φορά που τον είδαν στο δρόμο με κινητό: "Ενώ περπατούσα στον δρόμο και παράλληλα μιλούσα στο τηλέφωνο, κομψοί Νεουορκέζοι έμεναν με το στόμα ανοιχτό στη θέα κάποιου που ενώ κινείται μπορεί να μιλάει στο τηλέφωνο. Θυμηθείτε ότι το 1973 δεν υπήρχαν ασύρματα τηλέφωνα ούτε κινητά. Έκανα πολλές κλήσεις, εκ των οποίων μια ενώ διέσχιζα τον δρόμο και μιλούσα σε έναν δημοσιογράφο από την Νέα Υόρκη – ίσως ήταν το πιο επικίνδυνο πράγμα που είχα κάνει στη ζωή μου"

Ήταν τεράστιο και έχει γίνει μικρό και κομψό. Παρέχει περισσότερες υπηρεσίες για τον χρήστη, από ανταλλαγή μηνυμάτων, λήψη φωτογραφιών, μαγνητοσκόπηση. Εχει γίνει πραγματικό εργαλείο δουλειάς, αλλάζει διαρκώς μορφή, μετατρέπεται σε ρολόι, ενώ σκοπεύει σύντομα να μεταμορφωθεί και σε…πορτοφόλι δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να πληρώνει με αυτό.

40 χρονών λοιπόν το κινητό τηλέφωνο και ποιος ξέρει τα επόμενα 40 χρόνια για τι ακριβώς θα μιλάμε!