4 Απρίλιος 2013, 08:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:51

Διακομιδή μαθητή με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

  • Τουρκία: Κατασχέθηκε ύποπτο φορτίο αεροσκάφους

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα μεταφερθεί στη Γερμανία, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ένας  15χρονος μαθητής από την Πάτρα με σοβαρό πρόβλημα στον εγκέφαλο.

Ο μαθητής θα μεταφερθεί σε ειδική και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Το αγόρι πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν μπορεί, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο.

Με παρέμβαση Σαμαρά και των Αχαιών Υφυπουργών Μαυραγάνη και Παπαθεοδώρου το πρωθυπουργικό αεροσκάφος είναι στη διάθεση της οικογένειας και αναμένεται να μεταφέρει, από τον Άραξο στο νοσοκομείο της Γερμανίας, τον μαθητή γυμνασίου της Πάτρας.

Το παιδί δίνει μάχη με το χρόνο και η οικογένεια χρειάζεται να ξεπερνά διάφορες δυσκολίες για να καταστεί δυνατή η άμεση μεταφορά του έφηβου στηη Γερμανία. Ο πατέρας του ευχαριστεί τους δύο Αχαιούς υφυπουργούς Γιώργο Μαυραγάνη (Οικονομικών) και Θεόδωρο Παπαθεοδώρου (Παιδείας) οι οποίοι συνδράμουν στο να ξεπεραστούν τα προσκόμματα που παρουσιάζονται.