3 Απρίλιος 2013, 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:51

Μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς και το ΠΑΜΕ αντιδρά

  • Μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς και το ΠΑΜΕ αντιδρά

Δεν είναι αργία είναι απεργία λέει το ΠΑΜΕ και αντιδρά επειδή μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς.

To ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση του, «καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους για μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΠΑΜΕ, «η καταρχήν σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Ανάπτυξης για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς τη 2η μέρα του Πάσχα, γίνεται κατ’ εντολή, απαίτηση και εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγαλέμπορων.

Η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή. Είναι απεργία!», επισημαίνει το ΠΑΜΕ και συνεχίζει:

«Κατοχυρώθηκε ως αργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλο τον κόσμο στον αγώνα της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η κυβέρνηση να την μετατρέπει σε μεταφερόμενη κινητή αργία. Είναι αδικαιολόγητη η μεταφορά της».

Το ΠΑΜΕ καταλήγει καλώντας «τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, τα σωματεία με αποφάσεις να υπερασπιστούν το χαρακτήρα της πρωτομαγιάς. Να κηρύξουν 24ωρη απεργία την 1η Μάη».

Tο υπουργείο Ανάπτυξης είχε δεχθεί την πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη, στην Τρίτη του Πάσχα. Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.