3 Απρίλιος 2013, 08:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:51

Μία θεατρική παράσταση γεμάτη μνήμες από την Σμύρνη

  • Μία θεατρική παράσταση γεμάτη μνήμες από την Σμύρνη

Μια παράσταση για το δράμα, την αγωνία, τον πόνο, τον τρόμο, τη φυγή, τον ξεριζωμό αλλά και τη δύναμη των Ελλήνων Μικρασιατών κατά την καταστροφή της Σμύρνης, κατά τη διάρκεια της φυγής τους αλλά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής τους στην Ελλάδα.

Το έργο όντας βασισμένο σε λογοτεχνικά κείμενα και σε μαρτυρίες προσφύγων από την Ηλεία και την υπόλοιπη Ελλάδα έχει καταφέρει όχι μόνο να  σου μεταφέρει τη γνώση των γεγονότων, αλλά τα συναισθήματα των ανθρώπων που τα έζησαν.

Οι καθηλωτικές δε ερμηνείες όλων των ηθοποιών, από την θεατρική ομάδα Πύργου, αλλά και το αριστοτεχνικό στήσιμο της σκηνοθέτιδας Ευανθίας Στιβανάκη καθήλωσαν τους θεατές για δύο ώρες.

Το «θέαμα» συμπλήρωσαν τέλεια τα κοστούμια και τα τραγούδια.

Τραγούδια όπως το « Δε σε θέλω πια» , το «Μάνα μου μάνα» , το «Μήλο μου και μανταρίνι» ακούγονται ζωντανά στη σκηνή, υπό τη συνοδεία μουσικών οργάνων ,που δένουν απόλυτα με τις αφηγήσεις  και κάνουν το κοινό να συμμετέχει χαμηλόφωνα.

Τα παιδιά θα είναι εκεί έως τις 7 Απριλίου, κάθε βράδυ στις 9:30, εκτός Δευτέρας και Τρίτης στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο. Αξίζει να δείτε αυτή τη δουλεία!

Της Σίας Χαλικιά

Πηγή: tokaino.blogspot.gr